Chelsea: Fabregas elárulta, ki volt rá a legnagyobb hatással

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.25. 14:12
Cesc Fabregas jelenleg az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea játékosa, ám karrierje során olyan edzőkiválóságokkal hozta össze a sors, mint Arsene Wenger, José Mourinho vagy épp Pep Guardiola. A spanyol válogatott játékos azt is elárulta, melyik szakember volt rá a legnagyobb hatással.

„Arsene Wenger volt az, aki először megadta nekem a lehetőséget a bizonyításra. Az esélyt, amire minden játékos vágyik, és amiért mindenki küzd, úgyhogy az én karrieremre Wenger volt a legnagyobb hatással” – mondta a FourFourTwo-nak a 29 éves Cesc Fabregas, aki 2003 és 2011 között az Arsenalnál dolgozott együtt a francia menedzserrel.Cesc Fabregas, aki 2003 és 2011 között az Arsenalnál dolgozott együtt a francia menedzserrel.

„Onnantól már rajtad áll, hogy bebizonyítsd az embereknek, igazuk van-e vagy tévednek, de Wengertől kaptam meg az én igazi, nagy lehetőségemet. Még csak tizenhat éves voltam, amikor szerződtetett, jobb emberré, jobb játékossá váltam a segítségével, igazából mindig is második számú édesapámként tekintettem rá.”

„Másként bánt velem. Úgy, ahogy a mai labdarúgásban már nem szokás, mivel manapság mindenki az eredmények megszállottja, gyorsan akarja a győzelmeket, türelmetlenek lettek az emberek, azonnali siker kell nekik. Wenger nélkül nem lennék itt, különleges ember, nem mindennapi menedzser.”

A spanyol játékmester kifejtette véleményét José Mourinhóról is.

„Nagyszerű volt vele dolgozni. A futballhoz való hozzáállása, a szenvedélye, a stílusa lenyűgöző, mint ahogy az állandó győzni akarása is. Mourinhóban leginkább az tetszett, ahogy motiválni tudja a játékosait arra, hogy napról napja jobbak legyenek. Igazi élmény volt átélni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik