Chelsea: elfoglalt utódjelöltek; Mourinho maradhat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 22:40
null
Úgy tűnik, Mourinho nyárig biztosan maradhat (Fotó: Action Images)
Nincs veszélyben José Mourinhónak, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menedzserének állása, mivel jelenleg egyetlen potenciális utódjelölt sem elérhető a tulajdonos, Roman Abramovics számára.

 

A goal.com információi szerint Abramovics elsősorban olyan klasszis edzőkre váltaná csak le Mourinhót, mint a Bayern Münchent irányító Pep Guardiola vagy az Atlético Madridot vezető Diego Simeone, azonban őket szinte lehetetlen lenne elmozdítani pozíciójukból a szezon közepén. A legjobb megoldásnak így az tűnik, hogy – a rossz eredmények ellenére is – bizalmat szavaz a vezetőség Mourinhónak.

Az orosz tulajdonos úgy gondolja, nyáron már több esély lenne valamelyik sztáredző Londonba csábítására, hiszen Guardiola szerződése júniusban lejár, Simeone és stábja pedig szorgalmasan angolul tanul, egy Premier League-ből érkező megkeresés esetére.

A Chelsea az angol bajnokságban már hétszer is vereséget szenvedett és csak a tabella 16. helyén áll, valamint a Ligakupából is kiesett a Stoke City ellen, de az angol sajtóhírek szerint a klub vezetői támogatásukról biztosították a portugál trénert – a szurkolók pedig szintén Mourinho mögött állnak.

Abramovics azonban felkészült arra is, ha a szezon közben mégis le kellene váltania az 52 éves edzőt. B-tervként két olyan utód neve vetődött fel az elmúlt hetekben, akik már irányították a londoniakat. Elsősorban Carlo Ancelotti nevét lehet hallani, aki a hírek szerint nemcsak Cristiano Ronaldo filmbemutatójára érkezett Londonba, hanem a Chelsea képviselőivel is tárgyalt egy esetleges rövid távú szerződésről. A másik lehetőség Guus Hiddink lehet, aki 2009-ben – szintén csak beugróként – Bajnokok Ligája-elődöntőig vezette az együttest.

A szerződésbontás ellen szól az is, hogy Mourinho kirúgása esetén súlyos milliókat kellene fizetniük a portugálnak, hiszen 2015 augusztusában négy évvel, 2019-ig meghosszabbították a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik