Chelsea: eldőlt a kérdés, angol válogatott lesz az idény felfedezettje – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 06:51
null
Tammy Abraham nem lesz nigériai válogatott (Fotó: AFP)
Tammy Abraham remekül kezdte az idényt, hét mérkőzésen hét gólnál jár a Chelsea színeiben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). Teljesítményére a válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate is felfigyelt, aki lapinformációk szerint meghívót küld a csatárnak a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre. Mindez csütörtökön válhat hivatalossá.

 

A The Telegraph arról ír, Nigéria végleg lemondhat Abrahamról, akit a helyi szövetség munkatársai évek óta próbálnak meggyőzni, válassza inkább az afrikai ország válogatottját. Teszik mindezt annak ellenére is, hogy korábban csak az angol korosztályos válogatottban szerepelt, illetve kétszer – igaz csupán barátságos mérkőzéseken – az angol A-válogatottban is pályára lépett már.

Az utolsó kapu jövő héten zárulhat be Nigéria előtt: a lap beszámolója szerint Southgate ugyanis behívja a Chelsea támadóját a Csehország és Bulgária ellen készülő angol válogatottba. Ha a játékos pályára lép az Európa-bajnoki selejtezőben, vagyis tétmeccset játszik Angliával, papíron már nem válthat.

A The Telegraph mellett más angol lapok is arról számoltak be, Abraham számára egyértelmű a választás, ha behívják, angol válogatott akar lenni.

A 21 éves csatár nagyszerűen kezdte az idényt, hét mérkőzésen hét gólt szerzett a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik