Chelsea: belga tinédzsereket figyeltet Mourinho

Vágólapra másolva!
2015.03.05. 10:45
A belga Het Laatse Nieuws értesülései szerint a Chelsea labdarúgócsapata Youri Tielemanst és Leander Dendonckert, az Anderlecht középpályás duóját figyelteti.

Tielemans a belga labdarúgás egyik legnagyobb reménysége. A transfermarkt.de szerint 12 millió euróra taksált, 17 éves középpályás harmincnyolcszor lépett pályára a 2014–2015-ös szezonban. Az U21-es válogatott középpályás a Bajnokok Ligája csoportkörében csapata egyik legjobbjának bizonyult, olyan klubok ellen remekelt, mint az Arsenal és a Borussia Dortmund.

Párja, a védekező középpályás Dendoncker 19 esztendős, és huszonhat mérkőzésen húzhatta magára az Anderlecht mezét ebben a szezonban. A hétvégi, KV Kortrijk elleni 2–0-s győzelem során remek gólt szerzett.

Az elmúlt években számos alkalommal szerződtetett belga tehetségeket a Ligakupa-győztes, bajnoki listavezető Chelsea. A Hazard fivérek mellett Thibaut Courtois és Kevin De Bruyne a Genktől érkezett, míg Romelu Lukakut éppen az Anderlechtből igazolták.

Thorgan Hazard azóta már a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, De Bruyne a Wolfsburg színeiben riogatja a Bundesliga védelmeit, Lukaku pedig 2014 nyarán az Everton történetének legdrágább igazolása lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik