Chelsea: a 20 millióért távozó játékos Contét kritizálta

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 11:37
Nathan Aké, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea korábbi játékosa nem ért egyet Antonio Conte menedzserrel a fiatalokat illetően.

Mint ismert, a 22 éves Aké július elején, 20 millió fontért szerződött a Chelsea-től az AFC Bournemouth csapatához, miután a holland megelégelte, hogy a „kékek” 2015 óta rendszeresen kölcsönadták őt.20 millió fontért szerződött a Chelsea-től az AFC Bournemouth csapatához, miután a holland megelégelte, hogy a „kékek” 2015 óta rendszeresen kölcsönadták őt.

A gárdától Aké mellett elment Nathaniel Chalobah (22 éves, Watford) és Dominic Solanke (19 éves, Liverpool) is, a sok távozó fiatal kapcsán pedig Antonio Conte menedzser az aggodalmát fejezte ki – mint az olasz szakember ecsetelte, szerinte a tehetségek sokszor túlságosan is türelmetlenek, hamar feladják.

„Néha úgy vélem, hogy ezek a fiatal futballisták hamar elvesztik a türelmüket. Ez sokszor a szülők vagy a játékosokat körülvevő emberek miatt van, de szerintem ezeknek az illetőknek nincsen igazuk. Az elsődleges, amire szükség van, az a türelem. Bízz a klubban, ezen felül elképesztően kemény és sok munkára van szükség, hisz nem árt tudni, hogy sokkal jobbnak kell lenned ahhoz, hogy ezen a szinten játszhass. Néha a fiatalok azt hiszik, könnyedén feljutnak az első csapathoz, de ez nem így van. Tizenegy labdarúgót választok ki, ennyire van szükségem. Nemcsak nekem, minden trénernek” – fogalmazott az olasz menedzser.

Aké erre reagálva jelezte, nem ért feltétlenül egyet Conte szavaival.

„Egy karrier nem túl hosszú. 22 éves vagyok, úgy érzem, kellően tapasztalt vagyok, és még inkább az szeretnék lenni. Megértem Conte álláspontját, de szerintem mindannyian tudjuk, hogy a Chelsea egy nagy klub és ami engem illet, nehéz lett volna beverekednem magam a kezdőbe, hogy eleget játszhassak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik