Championship: nem minden pályán alkalmazható a gólvonal-technológia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 23:04
Három futballpályán nem használhatták a gólvonal-technológiát az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Championship) keddi játéknapján: a stadionok lámpái ugyanis nem képesek olyan fényerősségre, ami biztosította volna a rendszer hibátlan működését.

„A rendszer működéséhez meghatározott lux értékű fényerősség szükséges. Amikor az érték nem éri el a kívánt szintet, a rendszer nem garantál százszázalékos pontosságot” – áll a Hawk-Eye GLT közleményében. A gyártó hangsúlyozta, a gólvonal-technológiát úgy tesztelték, hogy természetes fényviszonyok mellett működjön, ezért az éjszakai mérkőzések speciális helyzetet teremtenek.„A rendszer működéséhez meghatározott lux értékű fényerősség szükséges. Amikor az érték nem éri el a kívánt szintet, a rendszer nem garantál százszázalékos pontosságot” – áll a Hawk-Eye GLT közleményében. A gyártó hangsúlyozta, a gólvonal-technológiát úgy tesztelték, hogy természetes fényviszonyok mellett működjön, ezért az éjszakai mérkőzések speciális helyzetet teremtenek.

Miután a megfelelő fényerősség három stadionban is hiányzott, a Barnsley–Nottingham, a Birmingham–Bolton és a Millwall–Ipswich meccsen nem működött a rendszer. A liga jelezte, együttműködik az érintett klubokkal, hogy megtalálják a megfelelő megoldást.

A harmadik forduló után még három csapat százszázalékos, a Cardiff ezúttal otthon verte meg 2–0-ra a Sheffield Unitedet, a Wolverhampton 3–2-re győzött a Hull City otthonában, míg az Ipswich alaposan meglepte a Millwallt idegenben (3–4).

ANGOL MÁSODOSZTÁLY (CHAMPIONSHIP)
3. FORDULÓ
Barnsley–Nottingham Forest 2–1
Birmingham City–Bolton Wanderers 0–0
Millwall–Ipswich Town 3–4
Brentford–Bristol City 2–2
Cardiff City–Sheffield United 2–0
Derby County–Preston North End 1–0
Hull City–Wolverhampton 2–3
Leeds United–Fulham 0–0
Middlesbrough–Burton Albion 2–0
Reading–Aston Villa 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik