Championship: Mourinho volt segítője lett Vargáék edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.13. 12:00
Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Middlesbrough vezetősége José Mourinho korábbi segítőjét, Aitor Karankát nevezte ki a csapat szakvezetőjének. A Middlesbrough keretének tagja a DVSC-Teva csapatától kölcsönben szereplő magyar válogatott védekező középpályás, Varga József is.

„Nagyon fontos nap ez számomra. Ez az első vezetőedzői munkám, és úgy érzem, eljött az időm. Három évig dolgoztam a Real Madridnál José Mourinhóval, aki végig támogatott, én pedig igyekeztem folyamatosan tanulni. Mourinhótól mindent meg lehet tanulni, nagyszerű edző, ő AZ EDZŐ. Ő ajánlotta nekem, hogy fogadjam el az ajánlatot, miután beszéltem vele” – mondta Karanka. Karanka.

A játékosként egyszeres spanyol válogatott tréner a spanyol U16-os nemzeti együttest irányította 2010-ig, mielőtt Mourinho másodedzője lett a Real Madridnál.

A Middlesbrough előző menedzserének, Tony Mowbray-nek a gyenge szereplés (12 meccsen csupán két győzelem – a Boro jelenleg a 16. helyen áll a másodosztályban) miatt kellett távoznia október 21-én. Karanka a Middlesbrough 1899 óta íródó történelmének első nem brit menedzsere – korábban kizárólag angol és skót szakemberek irányították a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik