Benítez: Tízből kilencszer nyertünk volna

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 11:30
null
A Chelsea hazai pályán kapott ki a Swansea-től (Fotó: Reuters)
A kiesés szélére került a Chelsea az angol Ligakupában, miután tegnap hazai pályán 2–0-ra kikapott a Swansea-től az elődöntőben. Rafa Benítez szerint azonban jól játszott a londoni csapat, amely tízből kilencszer megnyerte volna a mérkőzést. Ez persze nem nyugtatja meg a szurkolókat, akik Demba Bát és Frank Lampardot is a kezdőben látták volna – a spanyol szakembert meg nyilván a munkanélküli segélyen. A walesi csapatot irányító Michael Laudrup a siker ellenére Aston Villa–Chelsea döntőt vár.

„A csapat remekül teljesített. Persze a mérkőzést meg kell nézni és elemezni, de ha tízszer játszottuk volna le ezt a találkozót, kilencszer biztosan nyertünk volna” – mondta a Swansea-től elszenvedett vereséget követően Rafa Benítez, a Chelsea menedzsere.

A találkozón Braniszlav Ivanovics két kapitális hibát követett el, kétszer is ő hozta helyzetbe a riválist a Stamford Bridge-en. Először a szezonban 16. találatát szerző Michu, a hajrában pedig Danny Graham használta ki a szerb szerencsétlenkedését.

„Minden játékos követ el hibákat. Ezeket a futballista megpróbálja jóvátenni, Ivanovics is a legjobbját akarja nyújtani. Próbálunk ezen túllépni, és visszatérni a helyes útra” – tette hozzá a spanyol szakember.

Benítez a játékvezetővel is foglalkozott, számon kérve Demba Ba meg nem adott találatát még 0–1-nél. A spanyol szakember irányítása alatt egyébként a londoni csapat hazai pályán hat meccsből négyszer nem szerzett gólt.

Ráadásul Benítezt a szurkolók is kikezdték (igaz, már szerződtetésénél sem verték a feneküket örömükben a földhöz...), egyrészt a nemrég igazolt Demba Bát szerették volna a kezdőben látni, no meg a szintén kispados Frank Lampardot sem csak a 71. percben küldték volna pályára.

Érthetően sokkal jobb volt a hangulat a másik oldalon, bár Michael Laudrup, a Swansea menedzsere szerint még mindig a Chelsea a továbbjutás esélyese.

„Az Aston Villa és a Chelsea” – válaszolt a dán szakember arra a kérdésre (valószínűleg némileg viccesen), hogy melyik két csapat játssza a Ligakupa február 24-i döntőjét. – „Ennek ellenére azt remélem, hogy Bradford–Swansea finálé lesz. Már elértünk néhány történelmi eredményt a csapattal. Nyertünk az Anfielden, az Emiratesben, de Európa bajnoka ellen győzni igazán különleges érzés.”

Laudrup ezzel nyilvánvalóan a Chelsea Bajnokok Ligája-győzelmére gondolt. A walesi csapat meglepetéssikere azonban még nem biztosíték a döntőbe jutásra, hiszen két hét múlva visszavágót rendeznek.

A Swansea – és a másik ágon az Aston Villát 3–1-re legyőző Bradford – mindenesetre egy statisztikai adatban mindenképpen bízhat, 1994 óta ugyanis egyszer sem fordult elő, hogy a Ligakupában egy csapat kétgólos előnyről elbukja a továbbjutást. Akkor a Villa jutott tovább,, miután az „odavágót” 3–1-re elveszítette a Tranmere-rel szemben.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS –EMLÉKEZTETŐ
Chelsea–Swansea City 0–2 (Michu 39., D. Graham 92.)
KORÁBBAN
Bradford City–Aston Villa 3–1 (Wells 19., McArdle 77., McHugh 89., ill. Weimann 83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik