Befejezi a 26 éves angol válogatott csatár

Vágólapra másolva!
2009.12.11. 08:55
null
Dean Ashton (balra) két bokatörés után a visszavonulás mellett döntött (fotó: Action Images)
Címkék
Hivatalosan is bejelenti, hogy felhagy az aktív futballal Dean Ashton, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csatára. A 26 éves futballista bokasérülései miatt kénytelen visszavonulni.

 

Bár már eddig is sejteni lehetett, csak ma lesz hivatalos, hogy Dean Ashton nem folytatja a pályafutását. Az angol válogatottban is megfordult csatár ugyanis képtelen felépülni súlyos bokasérüléséből.

A támadó kálváriája 2006-ban kezdődött, amikor Steve McClaren szövetségi kapitány behívta őt a Görögország elleni felkészülési mérkőzés előtt a nemzeti csapat keretébe. Az egyik edzésen Ashton összecsapott Shaun Wright-Phillipsszel, és bokatörést szenvedett.

A West Ham, amely 7.2 millió fontot fizetett ki érte, be is perelte a szövetséget, ám nem járt eredménnyel, ugyanis Ashton egy teljes szezon kihagyása után visszatért a pályára. A 2007–2008-as kiírásban 35 meccsen 11 gólt szerzett, és végre a nagyválogatottban is bemutatkozhatott.

2008 szeptemberében azonban újra jött a baj, Ashton bokája ismét eltört, és bár májusban úgy tűnt, elkezdheti az idényt a társakkal, azóta sem léphetett pályára. És a jelek szerint már nem is fog... Az orvosok ugyanis figyelmeztették: ha azt szeretné, hogy sétálásra alkalmas legyen a lába, hagyjon fel a profi futballal.

Ashton visszavonulása a West Hamen kívül a válogatottnak is nagy veszteség, hiszen Fabio Capello szövetségi kapitány nem tagadta, nagyon szerette a 26 éves csatár játékát, és egészségesen számolt volna vele a vb-n is. A futballista egyelőre nem döntötte el, hogy edzőként folytatja-e a pályáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik