Az étteremlánc elnézést kért a színes bőrű játékosoktól

Vágólapra másolva!
2010.12.07. 10:23
null
Mi szükség volt erre – kérdezheti Anton Robinson (Fotó: Action Images)
A Pizza Hut elnézést kért az angol harmadosztályban (League One) szereplő Bournemouth öt labdarúgójától, akikkel sértő módon viselkedtek az étteremlánc alkalmazottai.

 

Múlt csütörtökön öt színes bőrű Bournemouth-játékos tért be az étteremlánc egyik helyi pizzériájába, ahol az okozott bonyodalmat, hogy az étel elfogyasztása előtt akarták velük a számlát kifizettetni.

„Megrendeltük az ételt, ezután kijött az étterem menedzsere a számlával, és kérte, hogy fizessünk előre. Visszakérdeztünk, hogy ez szerepel-e a szabályzatukban, de erre nemmel felelt" – idézi a Guardian Anton Robinsont, a Bournemouth 24 éves középpályását. – Megkérdeztük, hogy akkor miért kellene előre fizetnünk, amire azt válaszolta, hogy a kinézetünk miatt. Szinte egyből utánunk egy csoport fehér srác jött be, akiktől nem kérték előre a pénzt. Csak a bőrünk színe volt különböző."

A játékosok ezután felszólításra sem hagyták el az éttermet, így annak alkalmazottai kihívták a rendőrséget.

„Tudjuk, hogy akkor is a klubot képviseljük, ha beülünk egy helyre enni, az emberek felismernek minket, ezért viselkednünk kell" – tette hozzá Robinson, aki szerint mindannyian elegáns öltözéket viseltek.

Eddie Mitchell, a Bournemouth elnöke felháborodásának adott hangot amiatt, hogy manapság ilyen megkülönböztetés érhet valakit a bőrszíne miatt.

A Pizza Hut elnézést kért a történtek miatt, egyúttal tagadja, hogy alkalmazottai rasszista indíttatásból viselkedtek így a futballistákkal.

„Az utóbbi időben sok vendégünk távozott fizetés nélkül, a rendőrség pedig azt javasolta, hogy az étel elfogyasztása előtt fizettessük ki a számlát. Ezt a módszert általában a saját belátásunk szerint alkalmazzuk, a mostani esetet sajnos rosszul kezelték a felek. Az érintett játékosoktól elnézést kérünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik