Az angol klubok 250 millió eurót költöttek a télen

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 14:22
null
A Chelsea Torres mellett David Luizért (fehérben) is sokat fizetett (Fotó: Action Images – archív)
Összesen több mint negyedmilliárd eurónak megfelelő összeget költött el az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő húsz klub a januári átigazolási időszakban.

A legdrágább, rekordösszegért megvásárolt futballista a spanyol Fernando Torres volt, akiért hétfőn 50 millió fontot fizetett a Chelsea. A brit csúcsot jelentő – 59 millió eurós (körülbelül 16.1 milliárd forint) – megállapodás részeként a világ- és Európa-bajnok csatár 2016 júniusáig kötelezte el magát a londoni klubhoz, amely, ugyancsak hétfőn, szerződtette a portugál Benfica brazil védőjét, David Luizt is. Érte a helyi média értesülései szerint 30 millió eurót adott.

A Torrest eddig foglalkoztató FC Liverpool is mélyen a zsebébe nyúlt: szintén hétfőn – a pár óráig ugyancsak brit rekordot jelentő – 35 millió fontért (40 millió euró) szerezte meg az angol válogatott csatárt, Andy Carrollt a Newcastle Unitedtől, múlt pénteken pedig a holland Ajax uruguayi válogatott támadóját, Luis Suárezt vásárolta meg nagyjából 31 millió euróért.

A labdarúgás történetének eddigi legdrágább átigazolása a portugál válogatott Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik: a Real Madrid 2009-ben 94 millió euróért vette meg a támadót a Manchester Unitedtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik