HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.23 10:32 Frissítve: 2013.08.04 01:22

Ashley Cole is házasságtörő, őt büntetnék érte

Ashley Cole kész háborúzni a klubjával, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Chelsea-vel, sőt akár a szabadlistára helyezését is kéri, ha valóban megbüntetik a napokban újra megszellőztetett, házasságon kívüli kapcsolatai miatt.

HIRDETÉS
Ashley Cole és John Terry: két férfi, egy eset – különböző elbírálás (Fotó: Action Images)
Ashley Cole és John Terry: két férfi, egy eset – különböző elbírálás (Fotó: Action Images)

A klubházból kiszivárgó hírek szerint a Chelsea 400 ezer fontos büntetést akar kiszabni Ashley Cole-ra, akinek ismétlődő házasságtörései nem először kínálnak témát az angol bulvárlapoknak, rontják a klub megítélését, s közvetve veszélyeztetik az eredményes szakmai működését.

A jelenleg sérült Cole elsősorban azt nehezményezi, hogy miközben klubja a szintén házasságtörést elkövető John Terryt teljes támogatásáráról biztosította a közelmúltban, rá – nyilvánvalóan elrettentő céllal – olyan súlyos büntetést szándékoznak kiróni, amilyennel egyetlen Premier League-egylet sem sújtott még játékost.

A Chelsea-nél ugyanakkor – a mértékadó Guardian és Times egybehangzó beszámolója szerint – úgy vélik: a két eset alapvetően eltér egymástól. A szintén megbotló Terry úgymond a színfalak mögött lépett félre, míg Cole a csapat hivatalos útjain, a házirendet megszegve csalta meg feleségét, Cherylt, a rendkívül sikeres Girls Aloud popzenekar énekesét (aki mellesleg a hírek szerint ugyanezt tette férjével).

Nehezíti Cole helyzetét, hogy – éppen a Terry-ügy jelentős és kellemetlen médiavisszhangja miatt – Roman Abramovics, a londoni klub tulajdonosa a múlt héten figyelmeztette a futballistákat: a következő hasonló, a Chelsea presztízsét romboló esetnél a vétkes súlyos büntetés elé néz.

Ugyancsak Cole ellen szól, hogy a napokban megszellőztetett, a csapat nyári amerikai túráján történt liezonja eltussolása érdekében félrevezette a klub kommunikációs igazgatóját, Steve Atkinst, akinek elektronikus levelezéséből szintén idézett a bulvársajtó. A klub értelmezésében Atkins abban a hiszemben adott tanácsokat Cole alkalmi partnerének, Ann Corbittnek a média távoltartására, hogy a játékos és közte valójában semmi sem történt.

Cole-nak még a héten jelenése lesz Ron Gourlay, a Chelsea ügyvezető igazgatója előtt, hogy magyarázatot adjon tettére. Miközben azonban a klub nyilvános bocsánatkérést és bűnbánó magatartást vár játékosától, ő a jelen állás szerint kész kenyértörésre vinni a dolgot. Megemlítendő, hogy Cole-t a közelmúltban 200 ezer fontra már megbüntették házon belül amiatt, hogy egy idegenbeli mérkőzés alkalmával – nem először – nőt vitt a szobájába.

A Times emlékeztet: nem ez lenne az első eset, hogy Ashley Cole egy őt ért (vélt) igazságtalanság miatt hagyna el egy csapatot. A védő négy évvel ezelőtt részben azért igazolt a Chelsea-be, mert addigi klubja, az Arsenal 55 ezer fontos heti fizetést ajánlott neki a szerinte őt megillető 80 ezer helyett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

2018.11.15 23:18:00

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Ezen eredménysorból – elvben – az következne, hogy a Manchester United üzleti szempontból mélyrepülésbe kezdett. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz: még sohasem ment olyan jól a biznisz, mint mostanság.

2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS