Nemzetisport.hu 2010.02.23 10:32 Frissítve: 2013.08.04 01:22

Ashley Cole is házasságtörő, őt büntetnék érte

Ashley Cole kész háborúzni a klubjával, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Chelsea-vel, sőt akár a szabadlistára helyezését is kéri, ha valóban megbüntetik a napokban újra megszellőztetett, házasságon kívüli kapcsolatai miatt.

Ashley Cole és John Terry: két férfi, egy eset – különböző elbírálás (Fotó: Action Images)
Ashley Cole és John Terry: két férfi, egy eset – különböző elbírálás (Fotó: Action Images)

A klubházból kiszivárgó hírek szerint a Chelsea 400 ezer fontos büntetést akar kiszabni Ashley Cole-ra, akinek ismétlődő házasságtörései nem először kínálnak témát az angol bulvárlapoknak, rontják a klub megítélését, s közvetve veszélyeztetik az eredményes szakmai működését.

A jelenleg sérült Cole elsősorban azt nehezményezi, hogy miközben klubja a szintén házasságtörést elkövető John Terryt teljes támogatásáráról biztosította a közelmúltban, rá – nyilvánvalóan elrettentő céllal – olyan súlyos büntetést szándékoznak kiróni, amilyennel egyetlen Premier League-egylet sem sújtott még játékost.

A Chelsea-nél ugyanakkor – a mértékadó Guardian és Times egybehangzó beszámolója szerint – úgy vélik: a két eset alapvetően eltér egymástól. A szintén megbotló Terry úgymond a színfalak mögött lépett félre, míg Cole a csapat hivatalos útjain, a házirendet megszegve csalta meg feleségét, Cherylt, a rendkívül sikeres Girls Aloud popzenekar énekesét (aki mellesleg a hírek szerint ugyanezt tette férjével).

Nehezíti Cole helyzetét, hogy – éppen a Terry-ügy jelentős és kellemetlen médiavisszhangja miatt – Roman Abramovics, a londoni klub tulajdonosa a múlt héten figyelmeztette a futballistákat: a következő hasonló, a Chelsea presztízsét romboló esetnél a vétkes súlyos büntetés elé néz.

Ugyancsak Cole ellen szól, hogy a napokban megszellőztetett, a csapat nyári amerikai túráján történt liezonja eltussolása érdekében félrevezette a klub kommunikációs igazgatóját, Steve Atkinst, akinek elektronikus levelezéséből szintén idézett a bulvársajtó. A klub értelmezésében Atkins abban a hiszemben adott tanácsokat Cole alkalmi partnerének, Ann Corbittnek a média távoltartására, hogy a játékos és közte valójában semmi sem történt.

Cole-nak még a héten jelenése lesz Ron Gourlay, a Chelsea ügyvezető igazgatója előtt, hogy magyarázatot adjon tettére. Miközben azonban a klub nyilvános bocsánatkérést és bűnbánó magatartást vár játékosától, ő a jelen állás szerint kész kenyértörésre vinni a dolgot. Megemlítendő, hogy Cole-t a közelmúltban 200 ezer fontra már megbüntették házon belül amiatt, hogy egy idegenbeli mérkőzés alkalmával – nem először – nőt vitt a szobájába.

A Times emlékeztet: nem ez lenne az első eset, hogy Ashley Cole egy őt ért (vélt) igazságtalanság miatt hagyna el egy csapatot. A védő négy évvel ezelőtt részben azért igazolt a Chelsea-be, mert addigi klubja, az Arsenal 55 ezer fontos heti fizetést ajánlott neki a szerinte őt megillető 80 ezer helyett.

2019.04.21 14:18:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United a 86. percig a kaput sem találta el, a hazaiak örömfutballt mutattak be.

2019.04.15 20:32:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Foster ritkán látható potyája és Deeney piros lapja 12 perc alatt megpecsételte a Watford sorsát.

2019.04.14 16:03:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Liverpool a második félidő elején 142 másodperc alatt szerzett két góllal győzte le a Chelsea-t.

2019.04.01 20:27:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Arsenal sorozatban tizedik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg.

2019.03.31 17:14:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Feltámadt, majd egyenlített a Tottenham a riválisa ellen, de a 90. percben elképesztő öngólt hozott össze.