Arsenal: Wenger dohányfüstben nőtt fel, fiatalon cigarettát árult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.10. 13:44
Arsene Wenger, a Premier League-ben szereplő Arsenal menedzsere a Guardiannek nyilatkozott cigarettafüsttel borított múltjáról.

A francia mester pár nappal ezelőtt Wojciech Szczesnyt kapta dohányzáson, a lengyel kapus a Southamptontól elszenvedett vereséget követően gyújtott rá az öltözőben. Korábban a keret angol válogatott középpályása, Jack Wilshere bukott le cigivel az „ágyúsok” keretéből. Wojciech Szczesnyt kapta dohányzáson, a lengyel kapus a Southamptontól elszenvedett vereséget követően gyújtott rá az öltözőben. Korábban a keret angol válogatott középpályása, Jack Wilshere bukott le cigivel az „ágyúsok” keretéből.

Wenger edzői pályafutása hajnalán még dohányzott, nem ritkán a kispadon ülve, mérkőzés közben. Gyermekkorában pedig árulta is a cigit.

„Szüleimnek volt egy kocsmája, ott dolgoztam én is. Nem lehetett az asztaloktól az ablakig ellátni, olyan füst volt. Én árultam a cigarettát a vendégeknek.”

„De változtak az idők, a társadalom visszaszorította a dohányzást a mindennapjainkból. Már nem lehet közterületeken rágyújtani, ami nagyon pozitív dolog. A nem dohányzók védelmében ez fontos.”

„Már edzőként volt, hogy a tévé mutatta, ahogy a kispadon cigarettázom. El sem hittem, hogy én vagyok! Akkoriban Marcello Lippi is szivarozott a mérkőzések közben. Vajon mit érezhetett a segítő, aki mellette ült?” – elevenítette fel emlékeit a francia.

A Guardian cikke szerint Wenger nem neheztel Szczesnyre a dohányzás miatt, sokkal inkább bántják a Southampton ellen elkövetett hibái. Úgy véli, nem lenne tisztességes, ha az ő múltjával a dohányzás ártalmairól prédikálna játékosainak. Ennek tudatában nem a lengyel cigizése dönt majd arról, hogy ő, vagy esetleg a PL-ben még nem védő David Ospina kezd majd vasárnap a Stoke City elleni bajnokin, hanem színtiszta szakmai szempontok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik