PL: Wenger „beteg kutyává” válik minden vereség után

Vágólapra másolva!
2015.03.29. 15:42
null
Arsene Wenger (jobbról a második) sokszor napokig szenved egy vereség után (Fotó: Action Images)
Arsene Wenger, az angol Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere a magánéletébe engedett bepillantást nyerni: elmondta, hogyan reagál rá, ha együttese vereséget szenved.

Az Arsenal az előző években nem tudott beszállni a Premier League bajnoki címéért folytatott harcba, kilenc évig tartó, trófea nélküli időszakát azonban megszakította tavaly, amikor megnyerte az FA-kupát. Arsene Wengernek így többször is túl kellett tennie magát fájó kudarcokon, legutóbb a Bajnokok Ligája-búcsút jelentő, Monacótól elszenvedett vereség alkalmával.

„El sem hagyom a házat azután, hogy kikaptunk, csak lesújtva ülök otthon, és gondolkodom a vereség okain – mondta Wenger a Sunday Mirrornak. – Előfordult olyan is, hogy két-három napon át otthon maradtam. Ha nem volt meccsünk egy ideig, a vereséget követő napokban nem mentem sehová.”

„Nagyon fájó érzés az, amikor kikapunk. Ha nem így lenne, nem tudnánk elbírni azokat a terheket, amelyek a menedzserek vállára kerülnek. A probléma az, hogy ilyenkor nemcsak én szenvedek, hanem azok is, akik velem élnek.”

„Ilyenkor tehát csak egyvalamit tehetek – elkerülöm az embereket. Próbálok olyan lenni, mint egy beteg kutya, karanténba zárom magam, és csak akkor térek vissza, ha már meggyógyultam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik