HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.11.09 18:09 Frissítve: 2018.11.09 19:22

Arsenal: továbbra is kórházban tartják Danny Welbecket

Továbbra is kórházban marad Danny Welbeck, az Arsenal 42-szeres angol válogatott labdarúgója, aki csütörtökön súlyos sérülést szenvedett.

HIRDETÉS
Danny Welbeckről továbbra sincs pontos diagnózis (Fotó: AFP)

Nem úgy indult, hogy végül a tegnapi lesz Danny Welbeck élete egyik legrosszabb napja, hiszen napközben értesült arról, hogy miután kimaradt a két októberi Nemzetek Ligája-meccsen az angol válogatott keretéből, Gareth Southgate szövetségi kapitány most előbb az Egyesült Államok elleni felkészülési, majd három nap múlva a Horvátország elleni NL-mérkőzésen is számított volna a 42-szeres válogatott támadóra.

Estefelé pedig már annak örülhetett, hogy Unai Emery – akinek titulusa a klubnál hivatalosan vezetőedző, nem pedig menedzser – a kezdőbe jelölte a Sporting CP elleni Európa-liga találkozón.

Az összecsapás 25. percében Stephan Lichtsteiner beadására ment fel fejelni a portugálok tizenhatosán belül, ám rendkívül rosszul fogott talajt, s a játékostársai azonnal jelezték, hogy nagy a baj. Hamar érkezett is a hordágy, s csak akkor derült ki, hogy valami nagyon komoly probléma történt, amikor oxigénmaszk került a támadóra. Szegény Mattéo Guendouzinak minden az arcára volt írva.

Welbecket kórházba vitték, s a mérkőzés után Unai Emery azt mondta, „eltört a bokájában valami”, ám hogy mennyi kihagyás vár még rá, arról egyelőre nem tudni. Pesszimista jóslatok szerint a 27 éves futballista pályafutásának érdemi része tegnap este véget ért, s az optimista forgatókönyvek is úgy vélik, ebben az idényben már nem nagyon valószínű, hogy pályára léphet.

Az Arsenal hivatalos honlapja pénteken megerősítette, hogy Welbeck sérülése súlyos, és jelezte, hogy állapotáról pontosabb információt a következő 72 órában közölnek.

A játékosnak rengetegen üzentek a sérülése után.

A 27 éves labdarúgó tíz éve íródó felnőtt profi pályafutása során mindig is gyakoriak voltak a sérülések, a 2015 márciusa és 2017 áprilisa közötti nagyjából 750-ből majdnem 520 nap volt, amikor különböző sérülések miatt nem állhatott Arsene Wenger rendelkezésére – ezen idő alatt 70 meccset hagyott ki egészségügyi okokból. 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

2018.11.15 23:18:00

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Ezen eredménysorból – elvben – az következne, hogy a Manchester United üzleti szempontból mélyrepülésbe kezdett. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz: még sohasem ment olyan jól a biznisz, mint mostanság.

2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS