Arsenal: Mourinho szívességet tett nekünk – Flamini

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 14:55
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal francia középpályása, Mathieu Flamini elmondta, nagyon örül, hogy Petr Cech átigazolása létrejött, hiszen ilyen játékosokkal esélyük lehet akár a bajnoki cím megszerzésére is.

Petr Cech tizenegy év után hagyta el a Chelsea-t, amelyben közel 500 mérkőzésen lépett pályára. A „kékek” menedzsere, José Mourinho többször is hangoztatta, nem örülne, ha a városi riválisnál kötne ki a cseh kapus, az üzletet azonban megkötötték, Cech pedig az Arsenalban folytatja pályafutását. Ezzel kapcsolatban az „ágyúsok” középpályása, Mathieu Flamini elmondta, megköszönhetik Mourinho szívességét, hogy végül áldását adta a kapus átigazolására.

„Meglepett, mert Mourinho nem szokott ilyet tenni – mondta Mathieu Flamini a Daily Telegraphnak. – Versenyző típus, nem szokta eladni a játékosait a riválisoknak. Most nagy szívességet tett nekünk, amit ki kell használnunk. Cech topigazolás, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy sikerült szerződtetnünk.”

„Nemcsak a képességei, hanem a jelleme és a győztes mentalitása miatt is fontos, hogy megszereztük. Amikor a legmagasabb szinten játszol, a hozzá hasonló vezérek jelenthetik a különbséget a pályán. Különösen akkor, amikor nem minden úgy történik, ahogy azt elterveztük.”

„Úgy érzem, ez egy másik Arsenal, mint amelyiket kétezer-nyolcban elhagytam. Jó példa, hogy az utóbbi két évben nem távoztak kulcsjátékosok, ellenben minden évben minőségi labdarúgók érkeztek, mint Mesut Özil, Alexis Sánchez és most Petr Cech. Jó esélyeink vannak a bajnokságban.”

Cechnek nem kell sokat várnia, hogy újra találkozhasson korábbi csapattársaival, hiszen augusztus 2-án a Wembleyben az FA-kupát elhódító Arsenal az angol bajnok Chelsea-vel csap össze az angol Szuperkupáért, a Community Shieldért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik