Arsenal: Megtanultam gyűlölni a Tottenhamet, Bergkamp az Isten - Henry

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 13:24
null
Henry hosszú ideig volt az Arsenal játékosa, ezalatt megtanulta gyűlölni a nagy riválist (Fotó: Action Images)
Thierry Henry, a Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgócsapatának legendás támadója elárulta, az évek során olyannyira beleivódott a klub kultúrája, hogy egyszerűen megtanulta utálni a rivális Tottenham Hotspurt.


„Nyolc évig játszottam az Arsenalban, és volt valami, ami teljesen beleivódott a zsigereimbe, ez pedig a klub kultúrája – mondta Thierry Henry, aki jelenleg a Sky Sports szakértője. – Egyszerűen megtanultam gyűlölni a rivális Tottenhamet.”

„Amikor az Arsenalhoz szerződtem, egy senki voltam, meg kellett küzdenem a kezdőcsapatba kerülésért. Sokan elfelejtik, hogy Nicolas Anelkát kellett pótolnom, aki a Real Madridhoz távozott – hát nem volt könnyű dolgom. Anelka volt az egyik legjobb támadó, akivel valaha is együtt játszottam. Megérkeztem, és azon kaptam magam, hogy Davor Sukerrel, Nwankwo Kanuval és az Istennel, vagyis Dennis Bergkamppal kellett versengenem.”

„Ha nem tudtam volna jó teljesítményt nyújtani, akkor Arsene Wenger biztosan úgy dönt, kirak baloldalra, ahol Marc Overmars lett volna a vetélytársam, úgyhogy fel kellett kötnöm a gatyám. Hogy rövid legyek, abban az időszakban elég korán keltem… Először rendkívül nehéz dolgom volt, Barcelonában pedig ugyanez várt rám, egy senkiként kezdtem.”

Henry az „ágyúsokkal” két bajnoki címet, három FA-kupát és két angol szuperkupát nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik