Arsenal: Még igazolhatunk, ha... – Unai Emery

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 20:19
null
Mindenki figyelmesen hallgatja Emery utasításait (Fotó: arsenal.com)
Az elmúlt két hét óta már Unai Emery vezetésével készül az új szezonra az Arsenal, amely szombaton játssza az első felkészülési mérkőzését. A baszk nemzetiségű szakember a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón első benyomásairól, az átigazolásokról és egyik játékosáról is beszélt.

 

Nem tétlenkedik Emery érkezése óta az Arsenal, amely már bejelentette Stephan Lichtsteiner, Bernd Leno, Szokratisz Papasztathopulosz, Lucas Torreira és Mattéo Guendouzi szerződtetését. A londoniak új vezetőedzője (Arsene Wengerrel ellentétben nem menedzseri pozícióba nevezték ki a 46 esztendős szakembert) elégedett a klub átigazolási politikájával, és nem zárja ki, hogy nem lesz több érkező az augusztus 9-ei zárásig – igaz, az ellenkezőjét sem.

„Alapesetben a klubok nem zárják be az ajtót az új igazolások előtt. Jelen állás szerint a keret megfelelő, készen van, talán még igazolhatunk, ha nagy lehetőség adódik előttünk, de egyébként a klub nagyszerű munkát végzett ilyen téren. A fiatalok közül néhányan velünk maradnak, másokat kölcsönadunk” – mondta Emery, aki a Steven Nzonzi szerződtetéséről szóló pletykákra reagálva válaszolva elárulta, jól ismeri a középpályást, ám nem tettek ajánlatot érte.

A sajtótájékoztatón szóba került Aaron Ramsey sorsa is: a walesi futballistának 2019 nyarán jár le a megállapodása, és még nem sikerült megegyezni vele a hosszabbításról.

„Nagyon elégedett vagyok vele. Minden edzésen olyan hozzáállással veti bele magát a munkába, amit szeretnék. Szívesen dolgozom vele, az új szerződésével kapcsolatban pedig elmondtam a megfelelő embereknek, hogy a szememben fontos játékosa a csapatnak.”

Emery a személyes céljait illetően leszögezte, hogy ismét versenyképes klubbá szeretné tenni az Arsenalt.

„Győzni akarok. A teljesítmény, a támadáson, a védekezésen való dolgozás, a versenyképesség, mind nagyon fontos szempontok. Az elsődleges célom, hogy napról napra jobbak legyünk, kemény munkával, megvalósítva az ötleteimet. A rendszer nem a legfontosabb, ami lényegesebb, hogy versenyképes csapatunk legyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik