HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.12 20:19 Frissítve: 2018.07.12 20:34

Arsenal: Még igazolhatunk, ha... – Unai Emery

Az elmúlt két hét óta már Unai Emery vezetésével készül az új szezonra az Arsenal, amely szombaton játssza az első felkészülési mérkőzését. A baszk nemzetiségű szakember a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón első benyomásairól, az átigazolásokról és egyik játékosáról is beszélt.

HIRDETÉS
Mindenki figyelmesen hallgatja Emery utasításait (Fotó: arsenal.com)

 

Nem tétlenkedik Emery érkezése óta az Arsenal, amely már bejelentette Stephan Lichtsteiner, Bernd Leno, Szokratisz Papasztathopulosz, Lucas Torreira és Mattéo Guendouzi szerződtetését. A londoniak új vezetőedzője (Arsene Wengerrel ellentétben nem menedzseri pozícióba nevezték ki a 46 esztendős szakembert) elégedett a klub átigazolási politikájával, és nem zárja ki, hogy nem lesz több érkező az augusztus 9-ei zárásig – igaz, az ellenkezőjét sem.

„Alapesetben a klubok nem zárják be az ajtót az új igazolások előtt. Jelen állás szerint a keret megfelelő, készen van, talán még igazolhatunk, ha nagy lehetőség adódik előttünk, de egyébként a klub nagyszerű munkát végzett ilyen téren. A fiatalok közül néhányan velünk maradnak, másokat kölcsönadunk” – mondta Emery, aki a Steven Nzonzi szerződtetéséről szóló pletykákra reagálva válaszolva elárulta, jól ismeri a középpályást, ám nem tettek ajánlatot érte.

A sajtótájékoztatón szóba került Aaron Ramsey sorsa is: a walesi futballistának 2019 nyarán jár le a megállapodása, és még nem sikerült megegyezni vele a hosszabbításról.

„Nagyon elégedett vagyok vele. Minden edzésen olyan hozzáállással veti bele magát a munkába, amit szeretnék. Szívesen dolgozom vele, az új szerződésével kapcsolatban pedig elmondtam a megfelelő embereknek, hogy a szememben fontos játékosa a csapatnak.”

Emery a személyes céljait illetően leszögezte, hogy ismét versenyképes klubbá szeretné tenni az Arsenalt.

„Győzni akarok. A teljesítmény, a támadáson, a védekezésen való dolgozás, a versenyképesség, mind nagyon fontos szempontok. Az elsődleges célom, hogy napról napra jobbak legyünk, kemény munkával, megvalósítva az ötleteimet. A rendszer nem a legfontosabb, ami lényegesebb, hogy versenyképes csapatunk legyen.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS