Arsenal: Henry a legjobban kereső szakértő lett

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 17:37
null
Henry türelmes, nem sieti el az edzősködést (Fotó: Action Images)
A profi labdarúgástól visszavonuló Thierry Henry bejelentette, hosszú távú tervei között szerepel, hogy egyszer korábbi klubja, az Arsenal menedzsere legyen.

 

A francia csatár hétfőn tudatta a világgal, hogy szögre akasztja a stoplist, a jövőben a Sky Sports televízió szakértője lesz.

Nem kis summát tehet zsebre a tévés munkáért Henry, angol értesülések szerint évi 4 millió fontot keres majd szakértőként, és hat évre már alá is írt a Sky csatornához – ezzel ő lett a legjobban kereső szakmabeli Nagy-Britanniában.

Összehasonlításképp, a korábban a Manchester Unitedben szereplő Gary Neville ugyanezért a munkáért ugyanennél a csatornánál évi 1.2 millió fontot kap.

Henry nem szeretné elkapkodni a menedzseri pályaút kezdetét, előbb tanulni szeretne, amit a szakértés mellett könnyedén megtehet.

„Valóra váló álom lenne az Arsenalt irányítani. De ez nem így működik. Előbb tanulnom, majd bizonyítanom kell. Először meg kell értenem, mit is jelent egy menedzseri pozíció – mondta Henry. – Át tudod adni a tudást, türelmes vagy? Ezeket a kérdéseket mind fel kell tenned magadnak. Sokan azt hiszik, hogy képesek irányítani egy futballcsapatot, de ez nem ilyen egyszerű."

„Az alapokat az Arsenalnal szeretném megtanulni, majd kész menedzserként visszatérni. De ez még a távoli jövő, csak szépen sorjában szeretném véghezvinni a dolgokat. Mindenki tudja, hogy szeretnék visszatérni, de nem szeretnék felkészületlenül érkezni” – tette hozzá a francia csatárlegenda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik