HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.25 14:52 Frissítve: 2018.07.25 15:38

Arsenal: Emery és Cech is felszólalt Özil védelmében

Az Arsenal új vezetőedzője, Unai Emery, illetve a londoniak kapusa, Petr Cech is védelmébe vette a válogatottságot lemondó Mesut Özilt.

Mesut Özil (középen) máris munkába állt az Arsenalnál (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Mesut Özil vasárnap három hosszú közleményben jelentette be, hogy többet nem lép pályára a német válogatottban. Az elsőben reagált arra, hogy miért találkozott májusban, Londonban a török elnökkel, Erdogannal. A másodikban a német média képmutatásáról írt, illetve arról, hogy a szövetség és néhány szponzor magára hagyta. A harmadik levélben úgy fogalmazott, nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött, a közelmúlt eseményei miatt nem lép pályára többet a válogatottban, mert érzi a rasszizmust és a tiszteletlenséget.

Erre reagálva a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos közleményében azt írta, sajnálják, hogy Mesut Özil távozik a nemzeti csapattól, és elismerik, hogy nem védték meg eléggé az ellenséges megnyilvánulásokkal szemben, ugyanakkor nyomatékosan visszautasítják, hogy közük lenne a rasszizmushoz. Ennek bizonyítására azt is kiemelik, hogy évek óta aktív szerepet vállalnak az integrációért folytatott munkában.

Özil játékostársai közül többen is reagáltak a futballista bejelentésére, ezúttal a német középpályás arsenalos csapattársa, Petr Cech, valamint az „ágyúsok” vezetőedzője, Unai Emery mondta el a véleményét.

„Ezt a döntést ő hozta meg, amit tiszteletben kell tartani. Olyanok vagyunk neki, mint az otthona, a családja. Átsegítjük ezen a nehéz időszakon, hogy jól érezze magát. Örülök neki, hogy úgy döntött, korábban csatlakozik a közös munkához” – mondta Emery.

„Csapattársként támogatjuk, biztosra akarunk menni abban, hogy jól érzi magát és a legjobbját tudja nyújtani, ennyit tehetünk érte. Az ő döntése volt a válogatottság lemondása, ezt mindenkinek el kell fogadnia. A futballban mindig jelen van a kritizálás, te annyit tudsz tenni, hogy a pályán bizonyítasz, és akkor elhalkulnak ezek a hangok” – tette hozzá Cech.

Az 1988. október 15-én született Özil 2009-ben U21-es Európa-bajnokságot nyert a német válogatottal, a felnőttek között 2009. február 11-én, egy Norvégia elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be. 2014-ben világbajnoki aranyat, 2010-ben vb-bronzot nyert, és tagja volt a 2012-es Eb-harmadik együttesnek is. Három világbajnokságon és két Európa-bajnokságon szerepelt, 92 válogatott mérkőzésén 23 gólt szerzett.

2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.