Arsenal: Drága jegyek, színházi hangulat, szurkolás alig - Arsavin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.31. 09:53
null
Alighanem erre panaszkodott Arsavin… (Fotó: Action Images)
Andrej Arsavin, az orosz válogatott és a Zenit támadója kritizálta a Daily Mirrornak adott interjújában volt csapata, az Arsenal stadionjában uralkodó hangulatot. Arsavin 2009 és 2013 között volt az Arsenal igazolt játékosa, de ritkán nyújtott igazán meggyőző teljesítményt a londoni nagycsapatban.

„Olyan volt, mintha színházi nézősereg előtt játszanánk. Jó helyek, drága jegyek, eljöttek egy show-ra, de nem buzdították a csapatot. A hazai pályának egyszerűen nem volt előnye. Sok játékos, aki játszott még a régi Highburyben, rendszeresen panaszkodott ugyanerre a hangulattalanságra” – nyilatkozta.

A hangulattalanság több angol nagycsapatnál problémának számít, a Manchester Unitednél már azt is kivizsgáltatták akusztikai szakemberekkel, hogy miért nem hallatszik jól az éneklés egyes szektorokból. A szurkolói csoportok támogatták az „éneklő szektorok” kialakítását a „hangosabb” drukkerek részére, és sokan szeretnék – Bundesliga-mintára – az állóhelyes szektorok visszahozatalát. Az Old Trafford hangulatát rendszeresen kritizálják – maga Sir Alex Ferguson is volt, hogy „temetőinek” nevezte, a Stretty News szurkolói oldal vezetője, Dale O'Donnell pedig „könyvtárinak” minősítette az atmoszférát. Az előző hétvégén André Villas-Boas, a Tottenham menedzsere tett megjegyzést a White Hart Lane-en uralkodó hangulatra.

A szurkolók rendszeresen panaszkodnak a stadionokban alkalmazott biztonsági emberekre is, akik az előírásoknak megfelelően szigorúan „ültetnek” a lelátókon.

„A szurkolóknak meg kell engedni, hogy az izgalmas pillanatokban állva drukkoljanak. Az Old Traffordon gyakran megtörténik, hogy a biztonságiak leültetik őket, és ez rossz hatással van a hangulatra. Meg kellene vizsgálni az állóhelyi szektorok újbóli bevezetésének lehetőségét. Ha Németországban van ilyen, Angliában miért nem lehet?” – tette fel a kérdést a Manchester United szurkolói szövetségének egyik képviselője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik