Arsenal: döntöttek a játékosok, Emery megnevezte az új csékát

Vágólapra másolva!
2019.09.27. 18:45
null
Granit Xhakában bíznak a társak (Fotó: AFP)
Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy Granit Xhaka veszi át a nyáron távozó Laurent Koscielnytől a csapatkapitányi karszalagot.

 

A szezon eddigi mérkőzésein a svájci töltötte be a tisztséget, Unai Emery azonban leszögezte, hogy végezetül a játékosok szavazatai alapján választja ki a megfelelő embert. Nos, a társak szintén Xhakában látják Koscielny utódját, hiába kapott az utóbbi időben rengeteg kritikát a középpályás.

„Elég érett és tapasztalt. Mindannyiunknak szembe kell néznie időként a nyomással, kritikával, legyen szó edzőről, játékosról, vagy akár a klubról. A legfontosabb, hogy ilyenkor felálljunk, továbblépjünk, és megmutassuk az értékeinket. Hiszek benne, mert jó ember, igazi profi és remek játékos. Igen, néha hibázik, de a legfontosabb, hogy tanuljon belőle és kijavítsa ezeket a jövőben” – mondta Unai Emery.

Az előző idényhez hasonlóan Emery ezúttal is megnevezett négy további játékost, akik Xhaka távolléte esetén helyettesíthetik a svájcit: Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Héctor Bellerín és Mesut Özil. Bár az elsődleges helyettesről nem esett szó, a Sky Sports információi szerint előbbi kettő, azaz a gaboni és a francia támadó közül kerülhet ki az illető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik