Arsenal: a volt MU-s páros lábbal büntetné a virgonc Rosickyt

Vágólapra másolva!
2015.01.26. 14:25
Tomás Rosicky góllal, gólpasszal és látványos megmozdulásokkal vette ki a részét az Arsenal vasárnapi Fa-kupa-sikeréből a másodosztályú Brighton ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen. Phil Neville-t nem nyűgözte le.

A Manchester United és az Everton korábbi hátvédje érdekes megjegyzést fűzött a cseh középpályás teljesítményéhez, nem kis felháborodást keltve az Arsenal szurkolóinak körében. Manchester United és az Everton korábbi hátvédje érdekes megjegyzést fűzött a cseh középpályás teljesítményéhez, nem kis felháborodást keltve az Arsenal szurkolóinak körében.

Phil Neville szerint Rosicky nem tisztelte az ellenfelet. Az „ágyús” középpályás a Brighton elleni mérkőzésen három alkalommal – köztük saját góljának előkészítése során – vetett be egy „no look passt”, azaz egy olyan cseles átadást, amikor a tekintete pont a labda irányával ellenkező irányba mutat. A műfajnak Ronaldinho a koronázatlan királya.

Neville nem hagyta volna annyiban a virgonckodást. „Ha ezt edzésen csinálja és én is a pályán vagyok, valószínűleg elsőként vettem volna ki a játékból, méghozzá páros lábbal” – mondta az egykori bekk a BBC One műsorában, a találkozó elemzése során.

Szavai nagy port kavartak a közösségi oldalakon, sokan arra szólították fel a BBC-t, hogy rúgja ki a műsorból Neville-t, aki később a Twitteren próbálta tisztázni álláspontját. „Rosicky nincs azon a szinten, hogy az ellenfelet ilyen trükkökkel heccelje” – írta.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere – érthető módon – másképp értékelte játékosa vasárnapi teljesítményét. „Aki szereti a futballt, szereti Rosickyt” – mondta a francia.

Rosicky megmozdulásai a Brighton ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik