Arsenal: a klublegenda kegyetlenül őszinte volt Wengerről

Vágólapra másolva!
2017.08.29. 17:06
null
Wenger tehetetlenül nézte a kispadról a Liverpool elleni vereséget (Fotó: AFP)
Sorra szólalnak fel az angol labdarúgás szereplői az Arsenal legutóbbi szégyenteljes veresége (Liverpool, 0–4) kapcsán. Az „ágyúsok” legendás támadója, Ian Wright a klub valaha látott legrosszabb teljesítményének nevezte a vasárnapi „produkciót”, hozzátéve, hogy a vezetőségnek komolyan el kell gondolkoznia Arsene Wenger leváltásán.

 

Az észak-londoniaknak gyakorlatilag esélyük sem volt az Anfield Roadon, hiába tért vissza Alexis Sánchez a csapatba, a gárda sem elöl, sem hátul nem mutatta jelét annak, hogy rangadót játszik az egyik riválisa ellen.

Ian Wright a The Sunnak adott nyilatkozatában nem spórolt a kritikával, a korábbi kiváló támadó mélységesen csalódott a klubban.

„Nyilvánvaló következtetésre jutottam, miközben az Arsenaltól valaha látott legrosszabb teljesítményt próbáltam értékelni. Erre szerintem majd Wenger is rájön azok alapján, ahogy tehetetlenül ült a kispadon, hiábavalóan keresve a választ.”

„Az én nézetemben a csapat már nem Wengerért játszik, egyáltalán nem küzdenek a fiúk. Nem mutatnak tiszteletet a mez iránt, és látszólag nem bánkódnak a teljesítmény miatt. Ezért is vélem azt, hogy a vezetőségnek nehéz döntést kell meghoznia. Le kell ülnie, és eldöntenie, hogy mi legyen a következő lépés, maradjon-e a menedzser.”

Az Arsenal a nyáron hosszabbította meg két esztendővel Wenger szerződését, és bár a csapat a Chelsea elleni Szuperkupa-sikerrel kezdte az új idényt, a Leicester City elleni fordítás (4–3) és a Stoke Citytől elszenvedett vereség (0–1) – a liverpooli meccset nem is említve – nem azt jelzi, hogy az „ágyúsok” az előző évekkel ellentétes utat járnának be. Az átigazolási időszak hajrájában ráadásul távozhat az együttestől Alex Oxlade-Chamberlain és Shkodran Mustafi is – valamint még Alexis Sánchez maradása sem biztos –, lehetséges érkezőkről viszont nem hallani. Egy biztos, nehéz időszakot él meg a 13-szoros bajnok...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik