HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.09 17:49 Frissítve: 2017.10.10 12:56

Arsenal: a Barcelona a Premier League-ben? Wenger reagált

Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét megkérdezték arról, szeretné-e, ha az esetleges katalán függetlenné válás során a La Ligából valóban kilépő Barcelona a Premier League-ben folytatná bajnoki szereplését. A francia tréner több okból is irreálisnak nevezte ezt a forgatókönyvet.

HIRDETÉS

 

„A katalán klubok eldönthetik, hol szeretnének játszani: a spanyol bajnokságban vagy valamelyik szomszédos országéban. Ez lehet Olaszország, Franciaország vagy Anglia. Spanyolországban is vannak külföldi futball- és kosárlabdaklubok, például andorraiak. A Monaco is Franciaországban szerepel, a Premier League-ben pedig indulnak walesi csapatok. Nem hiszem, hogy az UEFA-nak bármi kifogása lenne az ellen, hogy egy klubot nem a hazája bajnokságában lát indulni”mondta nemrégiben Gerard Figueras, Katalónia sportminisztere.

Amikor arról kérdezték, hogy szeretné-e, hogy a Barcelona a PL-ben induljon a La Ligából történő kiválása esetén, Wenger azt felelte, hogy „nem, nem lenne normális, ha megzavarnánk a földrajzi egységet”, és úgy érzi, ez szembemenne a józan ésszel.

„Miért nem hívják meg az egyébként Nagy-Britanniában lévő Celticet vagy a Rangerst a Premier League-be? Annak több értelme lenne, mint meghívni a Barcelonát. Másodsorban pedig ha nem alakulnak jól a dolgok Katalónia és Spanyolország között, ez a lépés azt jelentené, hogy Anglia támogatásáról biztosítja Katalóniát, ami bizonyosan nem lenne szívesen látott a nemzetközi politikában” – vélekedett Arsene Wenger.

„Nem hiszem, hogy létezik reális forgatókönyv erre. Azt remélem, hogy ez a történet nem megy ennyire messze, és a Barcelona Spanyolországban folytathatja bajnoki szereplését” – tette hozzá az Arsenal menedzsere.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 00:40:06

Angol labdarúgás ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL Guardiola szerint: „Bielsa a világ legjobb edzője. Jelentéktelen, hogy hány címet szerzett munkássága során. Ennél sokkal többet számít az a felbecsülhetetlen hatás, amelyet a játékosaira és a kollégáira gyakorolt”.

2018.08.18 17:09:26

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Kiváló mérkőzésen az „ágyúsok” kétgólos hátrányból még felálltak, ám végül kapituláltak.

2018.08.16 22:34:46

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Az edzéseknél a legfeltűnőbb, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az iskolázásra, »az elemek gyakorlása is olyan edzéstantárgy, amely csaknem mindennap műsoron van«.

2018.08.12 16:14:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Arsenal nem tudta megnehezíteni a bajnok dolgát • Sterling az 50. gólját szerezte a PL-ben.

2018.08.10 00:01:56

Angol labdarúgás BACSINSZKI ÁDÁM

PL-BEHARANGOZÓ. Az MU továbbra sem találja önmagát • Új időszak az Arsenalnál és a Chelsea-nél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS