nemzetisport.hu 2017.10.09 17:49 Frissítve: 2017.10.10 12:56

Arsenal: a Barcelona a Premier League-ben? Wenger reagált

Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét megkérdezték arról, szeretné-e, ha az esetleges katalán függetlenné válás során a La Ligából valóban kilépő Barcelona a Premier League-ben folytatná bajnoki szereplését. A francia tréner több okból is irreálisnak nevezte ezt a forgatókönyvet.

 

„A katalán klubok eldönthetik, hol szeretnének játszani: a spanyol bajnokságban vagy valamelyik szomszédos országéban. Ez lehet Olaszország, Franciaország vagy Anglia. Spanyolországban is vannak külföldi futball- és kosárlabdaklubok, például andorraiak. A Monaco is Franciaországban szerepel, a Premier League-ben pedig indulnak walesi csapatok. Nem hiszem, hogy az UEFA-nak bármi kifogása lenne az ellen, hogy egy klubot nem a hazája bajnokságában lát indulni”mondta nemrégiben Gerard Figueras, Katalónia sportminisztere.

Amikor arról kérdezték, hogy szeretné-e, hogy a Barcelona a PL-ben induljon a La Ligából történő kiválása esetén, Wenger azt felelte, hogy „nem, nem lenne normális, ha megzavarnánk a földrajzi egységet”, és úgy érzi, ez szembemenne a józan ésszel.

„Miért nem hívják meg az egyébként Nagy-Britanniában lévő Celticet vagy a Rangerst a Premier League-be? Annak több értelme lenne, mint meghívni a Barcelonát. Másodsorban pedig ha nem alakulnak jól a dolgok Katalónia és Spanyolország között, ez a lépés azt jelentené, hogy Anglia támogatásáról biztosítja Katalóniát, ami bizonyosan nem lenne szívesen látott a nemzetközi politikában” – vélekedett Arsene Wenger.

„Nem hiszem, hogy létezik reális forgatókönyv erre. Azt remélem, hogy ez a történet nem megy ennyire messze, és a Barcelona Spanyolországban folytathatja bajnoki szereplését” – tette hozzá az Arsenal menedzsere.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.23 13:14:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A srác a tévénézőket tette próbára. Bizonyára jó sokan belefutottak!

2017.10.22 15:52:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Továbbra is egészen pocsék a Klopp-csapat védekezése, a Poolnak esélye sem volt a Wembleyben.

2017.10.14 11:37:57

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

José Mourinho csapata a Pool elleni rangadó után is veretlen maradt az angol élvonalban.

2017.09.30 11:42:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „kékek” támadójátéka gyakorlatilag elhalt Álvaro Morata megsérülésével.

2017.09.17 13:53:33

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pedro és Ramsey is közel járt a gólhoz • David Luiz durva belépője után azonnal pirosat kapott.