Angol Ligakupa: szétlövés után ismét döntős a Liverpool

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 23:28
null
A Liverpool jutott elsőként az angol Ligakupa döntőjébe, miután tizenegyespárbajban legyőzte a Stoke Cityt (Fotó: Reuters)
A Liverpool jutott elsőként az angol labdarúgó Ligakupa döntőjébe, miután tizenegyespárbajban búcsúztatta a Stoke Cityt. A rekorder „vörösök” a kilencedik végső elsőségüket a Manchester City–Everton párbaj továbbjutója ellen szerezhetik meg.

A Liverpool kedvező helyzetből várhatta a meccset, miután január 5-én Ibe góljával 1–0-ra nyert idegenben.

A „vörösök" előnye az első félidő ráadásáig tartott ki, akkor Bojan passza után Arnautovic – erősen lesgyanús helyről – passzolt a kapuba (0–1).



Hiába sorakoztak a helyzetek és a kapufák (Firminónak és Van Ginkel is szerzett), újabb gól nem született sem a rendes játékidőben, sem a kétszer 15 perces hosszabbításban, így jöhettek a tizenegyesek.

Waters és Lallana gyilkos magabiztossággal értékesítette a sajátját, a korábbi liverpooli Crouch jobb alsóra tartó lövését azonban Mignolet hárította, majd Emre Can a jobb oldali kapufát találta el (1–1).

Whelan rúgásával visszatértek a magabiztos tizenegyesek, Benteke, Afellay, Firmino, Shaqiri és Milner is eredményes volt, öt kör után 4–4 volt.

Van Ginkel és Lucas Leiva szintén értékesítette a lehetőséget, Muniesa viszont rontott, így Joe Allen a döntőbe lőtte a Liverpoolt.



ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool–Stoke City 0–1
(Arnautovic 45+1.) – 11-esekkel: 6–5
Továbbjutott: a Liverpool, 1–1-es összesítéssel, tizenegyesekkel

A MÁSIK ÁGON
Manchester City–Everton szerda 20.45
Az első mérkőzésen: 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik