Angol Ligakupa: Sarri saját felvétellel bizonyította, Kane lesen volt a gól előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 08:26
null
Maurizio Sarri a kései cserékről tart kiselőadást Mauricio Pochettinónak a meccs hajrában (Fotó: AFP)
Maurizio Sarri, a Chelsea olasz menedzsere szerint Harry Kane, a Tottenham válogatott csatára lesről indult, mielőtt Kepa Arrizabalaga kapus tizenegyest érően buktatta kedden az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

 

Mint ismert, a Wembleyben megrendezett találkozó 25. percében Kepa kaszálta el a leshatárról kilépő Harry Kane-t, a probléma csak annyi volt, hogy a partjelző már lest jelzett. Michael Oliver játékvezető a VAR igénybevétele után tizenegyest ítélt, Kane pedig nem hibázott, magabiztosan a jobb alsóba lőtt. A Tottenham ezzel 1–0-s előnyre tett szert a párharcban.

A mérkőzés után Sarri az újságíróknak egy laptopon mutatta meg a Chelsea saját felvételét, amelyen tisztán látszik, Kane lesről indult az esetet megelőzően.

„Láttam a saját felvételünket, Kane lesen volt, de ez nem fontos. A partjelző lest jelzett, megállt, így a mi védőink is. Úgy érzem, az angol játékvezetők még nem tudják használni a rendszert. Olaszországban is van VAR, a kezdetekben katasztrófa volt, a bíróknak nehezen ment a használata. Egyelőre itt, Angliában sem állnak még készen jól alkalmazni. Muszáj megtanulniuk. Furcsa, hogy a Premier League-ben nincs videobíró, ám a Ligakupában van” – mondta Sarri a meccs után.

talkSPORT on Twitter

Maurizio Sarri showing Chelsea analyst's laptop to the media to prove Harry Kane was offside before the penalty


The Blues on Twitter

Maurizio Sarri is being shown that Harry Kane was offside. #TOTCHE https://t.co/CrEhYEBWvV




Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere is beszélt a videobíróról.

„Nem kedvelem a VAR-t. Ezúttal nekünk kedvezett, de a világbajnokságot és a La Ligát nézve senki sem elégedett vele. Nem örülök, hogy így nyertük meg a mérkőzést. Szükség van rá, ám egyértelműbben kellene használni. Nem vagyok a technológia ellen, mert az emberiség fejlődését nem lehet megállítani. Meg kellene egyezni, mikor lehet használni a VAR-t” – így az argentin tréner.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Tottenham Hotspur–Chelsea 1–0
(Kane 26. – 11-esből)
SZERDA
20.45: Manchester City–Burton Albion (III.) (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik