Angol Ligakupa: Mindenkinek küldöm a puszikat - Mourinho

Vágólapra másolva!
2015.03.01. 21:38
A Chelsea nyerte meg az angol Ligakupát, miután a döntőben 2–0-ra legyőzte a Tottenhamet. José Mourinho, a „kékek" menedzsere olyan boldog, mint amikor az első trófeáját nyerte, de a Spurst irányító Mauricio Pochettino is elégedett a játékosaival.

„Sosem lehetsz elég öreg és sosem lehet annyi trófeád, hogy ne ünnepelj egy sikeres sorozat végén. Huszonnégy kupám van, de úgy örülök ennek is, mint az elsőnek. Mindenkinek küldöm a puszikat, mert boldog vagyok, de nem ünnepelhetünk sokáig, mennünk kell haza. Három Ligakupát szereztem, ami szép teljesítmény. Megy ez is a múzeumba, ez már történelem. Az a dolgunk, hogy megszerezzük a következőt. A döntőn nem elég egyszerűen játszani, itt külön stratégiát kell kiépíteni, hogy a játékosok jól érezzék magukat a pályán. Nemanja Matics nélkül újra meg kellett találnunk az egyensúlyt a játékunkban. Ezt megtettük és uraltuk a mezőnyt" – mondta Mourinho a találkozót követően.

Remek napja volt a Chelsea-nek: a kupadöntő előtt a Liverpool legyőzte a Manchester Cityt a Pemier League-ben, így a bajnoki címért folytatott harcban is egyre jobb helyzetbe kerül Mourinho együttese.

„Számunkra ez jobb, hogy a City kikapott, de mondtam ma reggel a játékosaimnak, hogy csak a döntőre koncentráljanak. Ne foglalkozzanak a bajnoksággal."

Mourinho mellett a Tottenham menedzsere, Pochettino is elismeréssel beszélt játékosairól és gratulált a Chelsea-nek a győzelemhez.

„Talán Kyle Walker sérülése hatással volt a második kapott gólunkra, de tudom, hogy egy szerencsétlen szituáció volt. Először is szeretnék gratulálni a Chelsea-nek a győzelemhez és persze a saját futballistáimnak is, nagyon jól játszottak. Harcoltunk az utolsó pillanatig, ez a legfontosabb. Van egy nagyon fiatal mag a csapaton belül és sok játékosomnak ez volt az első kupadöntője" – mondta Pochettino.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik