Angol Ligakupa: hazai pályán égett meg a Man. City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.29. 23:01
null
A Newcastle elhomályosította a Cityt (Fotó: Reuters)
A Manchester City hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Newcastle-től az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében.
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Derby County (II.)–Chelsea
Tottenham–Newcastle
Bournemouth (II.)–Liverpool
Sheffield United (III.)–Southampton

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a találkozókat a december 15-én kezdődő héten kell lejátszani.

Tartalékosnak nem lehetett nevezni a Manchester Cityt, amely a Newcastle Unitedet fogadta a Ligakupában. Manuel Pellegrini a Caballero – Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov – Milner, Y. Touré, Fernandinho, Silva, Jovetic – Dzeko összeállításban kezdette övéit.

Ennek ellenére már az ötödik percben megszerezte a vezetést a vendégegyüttes. Rolando Aarons találata 525 perces Newcastle-gólcsendet tört meg a City ellen.

A kapott gól után újabb problémával kellett szembenéznie a hazai együttesnek, David Silvát ugyanis sérülés miatt már a 8. percben le kellett cserélni. Nem indult hát jól a meccs a manchesteriek számára, s a folytatásban sem lett jobb.

Olyannyira, hogy Moussa Sissoko a 76. percben megduplázta a „szarkák" előnyét. Az ezúttal halványabb City ugyan próbálkozott, de 21 kísérletéből mindössze három találta el a kaput, gólt pedig nem tudott szerezni a csapat, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A Southampton Shane Long és Graziano Pellé góljával a 31. percben már 2–0-ra vezetett a Stoke City otthonában. A hazaiak azonban a 82. percben egyenlítettek. A „szentek” mégis kiharcolták a győzelmet – a hajrában ismét Pellé volt eredményes. Az olasz válogatott támadó bombaformában van: a legutóbbi tíz fellépésén kilencedszer talált az ellenfelek kapujába.

Pellé mindent eldöntő, parádés gólja a 88. percben

A Tottenham a legutóbbi 24 Ligakupa-meccsén gólt szerzett, s nem volt ez másképp ezúttal sem a Brighton&Hove Albion ellen. A Spurs a második félidőre darálta be a vendégeket: Erik Lamela és Harry Kane góljával győzött.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Tottenham Hotspur–Brighton&Hove Albion 2–0
(Lamela 54., Kane 74.)
Stoke City–Southampton 2–3 (Mzonui 49., M. Diouf 82., ill. Pellé 6., 88., S. Long 31.)
Manchester City–Newcastle United 0–2 (Aarons 6., M. Sissoko 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik