Az Everton legyőzésével az MU a negyedik Ligakupa-elődöntős

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.23. 20:50
null
Cavani (jobbra) gólja pecsételte meg az Everton sorsát (Fotó: AFP)
Remek hajrával jutott elődöntőbe az angol Ligakupában a Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer csapata a 88. és 96. percben vette be az Everton kapuját, ezzel búcsúztatta a liverpooli együttest. 

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Everton–Manchester United 0–2
(0–1)
Liverpool,
Goodison Park, 2000 néző. V: A. Madley

EVERTON: Olsen – Coleman, Mina, Keane, Godfrey – Doucouré, A. Gomes (T. Davies, 58.) – Iwobi, Sigurdsson, Richarlison (Bernard, 56.) – Calvert-Lewin
Menedzser: Carlo Ancelotti
MAN. UNITED: D. Henderson – Tuanzebe, Baily, Maguire, Telles (L. Shaw, 84.) – Pogba, N. Matics – Greenwood, Fernades, Van de Beek – Cavani
Menedzser
: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Cavani (88.), Martial (90+6.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Edinson Cavani a két csapat októberi bajnokiján a 96. percben lőtt gólt. Most kicsit kapkodósabbra vette a figurát...

A Manchester United úgy készülhetett a Goodison Parkba, hogy a bajnokságban ebben az idényben még nem bukott el idegenbeli mérkőzést. Ezt a jó formát szerette volna átmenteni a liverpooli kupakirándulásra is...

S ennek szellemében nagy elánnal is kezdett a vendégcsapat. Az első tíz percben már öt(!) szöglete is akadt, Mason Greenwood és Cavani is közel járt a gólhoz, ám Robin Olsen kapus bravúrral védet. A United a folytatásban is elpuskázta lehetőségeit, míg az Everton fokozatosan kiegyenlítetté tette a játékot – legalábbis mezőnyben. Bő 30 perc után Dominic Calvert-Lewin fejesével az első kaput eltaláló kísérlete is megvolt a házigazdának...

Fordulás után inkább a liverpooliak akarata érvényesült, ám gólt szerezni Carlo Ancelotti tanítványai sem tudta. Már-már úgy tűnt, jönnek a tizenegyesek, amikor a 88. percben Cavani elhúzott a jobb szélen, egy az egyben megverte a védőjét, majd a tizenhatos jobb csücskétől kilőtte a hosszút (0–1).

Az uruguayi anno az első MU-s gólját szerezte meg az Everton elleni bajnokin. A mostanival – minden sorozatot tekintve – a negyediknél jár. Cavani után a hajrában még Anthony Martial is bevette Olsen kapuját, ezzel a 96. percben minden nyitott kérdést lezárva (0–2).

Solskjaerék a legjobb négy közé jutottak, csakúgy, mint korábban a Tottenham, a Manchester City, és a másodosztályú Brentford. A MU továbbjutása után pedig el is készítették a sorsolást: a két manchesteri csapat egymással találkozik az egymeccses elődöntőkben január első hetében, a Brentford pedig a Tottenhammel játszik majd. A finálét április 25-én rendezik.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE!

90+6. perc: EZ VISZONT BENT VAN! Rashford ugratja ki Martialt, aki egy csel után 6 méterről, kissé balról a hosszúba helyez, 0–2!

90+6. perc: Fernandes készíti le a labdát lövésre Rashfordnak, aki 10 méterről ziccerben lő, Olsen bravúrral véd.

90+5. perc: KAPUFA! Bruno Fernandes lopja a távolságot a 16-os bal csücskénél, megnézi magának a hosszút, majd egy ütemet kivárva el is tekeri felé a labdát, a keresztléc és az oldalsó kapuda találkozásán csattan.

90+4. perc: Shaw szabálytalan, majd elrúgja a labdát is. Sárga ez is.

90+2. perc: Martial kap sárgát, Coelmannal szemben volt szabálytalan.

Cavani a két csapat bajnokiján is gólt szerzett, akkor „nem kapkodta el ennyire”, a 95. percben talált a kapuba.

Öt perc a tervezett ráadás!

90. perc: Tuanzebe kap sárgát, Bernardot állította meg szabálytalanul a tizenhatos jobb oldalánál.

89. perc: Doucouré le, Tosun be.

88. perc: VEZET A UNITED! Cavani gyorsít fel a jobb szélen, Godfreyvel szemben befelé húz, majd a 16-os jobb csücskétől elnyesi a hosszút. Olsen hiába vetődik, nem tud védeni, 0–1!

87. perc: Sigurdsson teszi ki a labdát a jobb szélre, majd őrült sprintbe kezd, Iwobi egy ütemet kivár, középre ível, az izlandi dobja magát, nagyot repül, hogy fejelni tudjon, de a fejes elszáll a kapu mellett. Szép villanás volt így is...

86. perc: Pogba fülel le egy passzt a félpályánál, rögvest indítja Bruno Fernandest, aki a leshatáron kiugró Martialhoz passzol, utóbbi a védő szorításában viszont nem tudja átvenni a labdát, hiába kerülne ziccerbe az ötös bal sarkánál.

84. perc: Shaw be, Telles le. Posztra cserél Solskjaer.

81. perc: Telles és Bruno Fernandes a labda mögött, utóbbi lövi el, 17 méterre vagyunk a kaputól a 16-os jobb csücskénél, a löket pedig elzúg a keresztléc felett.

80. perc: Bernard ér hozzá cipőorral Pogba lábához a 16-os bal csücskénél, a francia nagyot homorít, a játékvezető befújja a szabadrúgást...

76. perc: Matics indítja Martialt a bal szélen, a francia felgyorsít, majd erőből, laposan centerez, középen Rashford érkezik, de Keane még időben kivált és elböki előle a labdát.

A United a legutóbbi 24 idegenbeli tétmérkőzésén legalább egy gólt szerzett. A Liverpool ellen nem sikerült eddig utoljára.

71. perc: Coelman harcias Tellessel szemben, megfutja a jobb szélt a vonal mentén, befelé húz, majd a 16-os csücskétől Calvert-Lewint próbálja meg kiugratni, utóbbi viszont nem tudja átvenni a labdát, hiába kerülhetne ziccerbe.

67. perc: Kettőt cserél a United, Rashford Greenwoodot, Martial Van de Beeket váltja.

65. perc: Pogba ad remek, a védők mögé beívelt indítást Van de Beeknek, aki balról befelé cselez, de Mina az utolsó pillanatban az útját állja.

Rashford közben elkezdett intenzíven melegíteni, vélhetően beáll a hajrára.

A United 10 perc alatt öt szögletet végezhetett el a meccs elején. Azóta több mint ötven perc alatt összesen kettőt...

62. perc: Pogba passzol Bruno Fernandeshez, aki lendületből, átvétel nélkül 22 méterről a bal felső sarok fölé teker.

61. perc: Tuanzebe adja be jobbról, Cavanit keresné a labdával, de Olsen jól lép ki a kapujából és lehúzza az uruguayi elől.

58. perc: André Gomes helyén Tom Davies

57. perc: Pogba kap egy sárgát, Godfrey bokáit koccantotta össze a félpályánál.

56. perc: Bernard áll be a megsérült Richarlison helyére.

Richarlisont három ember gyűrűjében támogatják be az öltözőbe...

Kérdés, Richarlison tudja-e folytatni. A brazil támadót hosszasan kell ápolni. Baily már talpon.

52. perc: Richarlison és Baily ütköztek, mindkét játékost ápolni kell. Az evertonos különösen rosszul fogott talajt, mert estében még Bruno Fernandessel is találkozott...

49. perc: Cavani lőtt éles szögből, 6-7 méterről, jobbról, Olsen zárta jól a rövidet.

46. perc: Elkezdődött a második félidő! Az Everton indította útjára a labdát!

SZÜNET

Greenwood remekül kezdett az Everton ellen (Fotó: AFP)
Greenwood remekül kezdett az Everton ellen (Fotó: AFP)

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. perc: Bruno Fernandes végezhet el egy szabadrúgást a 16-os bal csücskétől, a kaputól jó 20 méterre, elcsavarja a sorfal felett, a jobb alsó felé csapódik, Olsen leér és védeni tudja!

Egy perc a tervezett ráadás!

40. perc: Sigurdsson próbálja sarokkal megjátszani Calvert-Lewint, Bailyről visszapattan elé a labda, egyet igazít rajta majd ballal inkább lő, 16 méterről pont Henderson kezei közé.

37. perc: Kellett a bravúr Hendersontól! Sigurdsson tekerte kapura a szabadrúgásból a labdát, kissé balról, 23 méterről érkezett a léc alá tartó labda, Henderson szerencséjére nem ment teljesen sarokra, így egy látványos nyújtózással védeni tudta.

36. perc: Keane jön előre középen, Baily kézzel blokkol. Szabadrúgás a kaputól 23-24 méterre.

35. perc: Megvan az Everton első kaput eltaláló próbálkozása. Jobbról végezhetett el szögletet a hazai csapat, középen, a kaputól 7 méterre Calvert-Lewin ugrott a legmagasabbra, a fejese azonban pont a kapu közepénél helyezkedő Henderson kezei közé szállt.

Hihetetlen, hogy még mindig nem született gól. Hihetetlen, hogy még mindig nem vezet a United...

28. perc: Jobbról száll középre a United újabb szögletét követően a labda, egyet pattan, a hosszún Pogbának fel sem kell ugrania, úgy fejel, de a jobb kapufa mellé.

27. perc: Van de Beek és Greenwood játszanak össze a 16-os előterében, a labda kikerül a bal szélre, Bruno Fernadnes adja be, középen érkezik Van de Beek, Mina próbál tisztázni előle, de a felszabadítónak szánt csúsztatása csak centikel kerüli el a kapu bal oldalát.

24. perc: Telles adja be balról, az ötös bal csücskénél Greenwood robban be, dobja magát és amolyan csukafejessel próbálja a kapu jobb oldalába stukkolni a labdát, nem sokkal, de elvéti a célt.

21. perc: Sigurdsson csinálja meg a cselt balról, 16 méterről lő, de a kísérletét blokkolják. Az első hazai lehetőség(ecske).

18. perc: Újabb nagy lehetőség Cavani előtt, közelről lőhet, de Olsen bravúrral odaér a kapu jobb oldalába tartó labdára!

14. perc: Tuanzebe jön fel a jobb szélen, a 16-os csücskétől a balján érkező Fernandes elé tálal, utóbbi 11 méterről lő, blokkolják. A hosszún Cavani érkezne a lecsorgóra, de Olsen jól fut ki a kapujából és kivetődve ment.

12. perc: Olsen hozza a szívrohamot a liverpooliakra, a hazaadás után megpróbálja elhúzni egy csellel a labdát a letámadó Cavani mellett, de nem elég gyors a mozdulat, szerencséjére viszont az uruguayi támadó térdéről visszapattan elé a laszti. Szép ajándék lett volna karácsony előtt egy ilyen gól...

11. perc: Telles balról beívelt szöglete után Richarlison fejeli ki a labdát a röviden érkező Cavani elől.

Egyelőre a United a kapuja elé szögezi az Evertont. Ékes példa: már öt szögletnél jár a vendégcsapat!

8. perc: Bruno Fernandes szöglete után rövid a felszabadítás, Matics erőből lövi vissza a labdát középre, ott Cavani kap még bele, Olsen reflexmozdulattal véd nagyot.

7. perc: Greenwood húzza meg a jobb szélen, az ötös csücskétől laposan visszagurítja az érkező Pogbának, ő sarokkal hozza ziccerbe Van de Beeket, utóbbi 7 méterről lő, de az egyik védő még bele tud vetődni, így kapu fölé vágódik a labdája.

5. perc: Egyelőre nincs öldöklő iram. A Manchester United birtokolja többet a labdát, de nagyrészt csak a saját térfelén járatja azt.

Az említett bajnokik között van az Everton elleni is. November 7-én 3–1-re nyert a Goodison Parkban. A 19. percben Bernard még a hazaiaknak szerzett vezetést, majd jött Bruno Fernandes duplája, végül Cavani gólja.

Az MU a bajnoki idényben eddig még nem talált legyőzőre idegenbeli meccsen. Sőt, hatszor is hátrányból fordított és nyert.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük olvasóinkat az Everton–Manchester United angol Ligakupa-mérkőzés szöveges közvetítésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik