Angol Ligakupa: a Pool 14-13-ra győzött a Boro ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 23:43
A Liverpool hazai pályán a rendes játékidőben 1–1-gyel, a hosszabbítást követően pedig 2–2-vel zárt a másodosztályú Middlesbrough ellen az angol Ligakupa 3. fordulójában. A meccset végül a 11-es rúgások 15. körében nyerték meg a „vörösök”.

Első alkalommal játszott a Liverpool felnőtt csapatában Jordan Rossiter. A 17 éves középpályás nem is álmodhatott volna szebb debütálásról, a Middlesbrough védelmi hibáját követően a 10. percben betalált, miután a saját kapujából kimozduló, lábbal menteni igyekvő Jamal Blackman luftot rúgott.Liverpool felnőtt csapatában Jordan Rossiter. A 17 éves középpályás nem is álmodhatott volna szebb debütálásról, a Middlesbrough védelmi hibáját követően a 10. percben betalált, miután a saját kapujából kimozduló, lábbal menteni igyekvő Jamal Blackman luftot rúgott.

A szünetre előnnyel mentek a „vörösök", a második félidő azonban nem indult jól számukra, a 62. percben Adam Reach egyenlített. Az állás már nem változott a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első félideje sem hozott gólt, a 112. percben azonban egy kapu előtti kavarodást követően Suso talált be.

A hosszabbítás hosszabbításában azonban Kolo Touré szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a Middlesbrough pedig Patrick Bamford 11-esével egyenlített.

Így végül 11-es rúgások döntöttek, de nem könnyen... Először a hosszabbításban eredményes Bamford hibázott a Middlesbrough-ban, majd a Liverpoolban Raheem Sterling is rontott. Öt-öt rúgó után 4–4-re állt az állás, vagyis folytatódott a párharc. Már a kapusok is sorra kerültek és elkezdődött a második teljes kör, többek között Mario Balotelli is kétszer verte be. A 15. sorozatban Albert Adomah hibázott a vendégeknél, így végül 14–13-ra győzött a 11-es párbajban a Liverpool és jutott a nyolcaddöntőbe.

ANGLIA, LIGAKUPA
3. FORDULÓ
Liverpool–Middlesbrough 2–2, 14–13 – 11-esekkel

G.: Rossiter 10., Suso 112., ill. Reach 62., Bamford 123. – 11-esből

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik