Angol Ligakupa: továbbmentek a manchesteriek, öt Spurs-gól

Vágólapra másolva!
2016.09.21. 22:57
null
A Manchester United három vesztes meccs után ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
Mindkét manchesteri élcsapat, illetve a Tottenham Hotspur is sikerrel vette az angol Ligakupa harmadik fordulóját, és bejutott a legjobb tizenhat közé.

Az egyik legkönnyebb sorsolás a Manchester United számára jutott, amely a League Two bajnoka, az immár harmadosztályú Northampton Town vendégeként lépett pályára – az előző három tétmeccs veresége után. Paul Pogba a keretbe sem került, míg Zlatan Ibrahimovic csak a kispadon kezdett, így Wayne Rooney volt az ék.

MANCHESTERI DERBI A NYOLCADDÖNTŐBEN
A szerda esti mérkőzések után elkészítették a következő kör sorsolását. A legjobb 16 között egymással néz szembe a két manchesteri csapat, a United és a City, a Liverpool a Tottenham Hotspurrel találkozik, míg a Chelsea a városi rivális West Ham United otthonába látogat. A teljes sorsolás a cikk alján!

És pályán volt Michael Carrick is, aki 556 nap után szerzett újra gólt klubcsapatában, mivel a kapuba lőtt Rooney sorfalról lepattanó szabadrúgását követően. Fölényben volt a United, de a hazaiak szervezetten futballoztak, és alaposan megizzasztották az ellent, pláne, hogy a félidő hajrájában Alex Revell tizenegyesével egyenlítettek.

A második játékrész közepéig kellett várni arra, hogy ismét előnybe kerüljön az MU, Ander Herrera erős, lapos lövéssel vette be a kaput. Majd a spanyol nem sokkal később „visszaadta” a gólpasszt Marcus Rashfordnak, igaz, az övében jóval kevesebb volt a tudatosság, ám az előre bikázott labdára a fiatal csatár elindult, Andy Smith kapus megijedt, így végül csak az üres kapuba kellett lőnie. Rashford így elmondhatja magáról, hogy debütálása óta több gólból vette ki a részét (gól vagy assziszt révén), mint bármely más MU-játékos.

A nap legkönnyebb továbblépése a Tottenham Hotspuré: Christian Eriksen duplázott, a Spurs pedig a végére kitömte a Gillinghamet, 5–0-ig meg sem állt. Erik Lamela két gólpassza mellett egyszer szintén betalált a kapuba, Vincent Janssen tizenegyesből lőtt a kapuba, és Joshua Onomahot is volt miért ünnepelni.

Nem jelentett gondot a továbbjutás a Manchester Citynek, amely Gaël Clichy és a fiatal Aleix García második játékrész elején szerzett találatával nyert 2–1-re Swansea-ban. A Sunderland fordított a QPR ellen, méghozzá Paddy McNair duplájával, a védő a 70. és a 80. percben talált be. A West Ham Unitednek Dimitri Payet és a 97. perc hozta el a továbbjutást a negyedosztályú Accrington ellen szabadrúgásból.

ANGLIA, LIGAKUPA
3. FORDULÓ (A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT)

Queens Park Rangers (II. osztályú)–Sunderland 1–2
West Ham United–Accrington Stanley (IV.) 1–0
Southampton–Crystal Palace 2–0
Swansea City–Manchester City 1–2
Fulham (II.)–Bristol City (II.) 1–2
Northampton Town (III.)–Manchester United 1–3
Tottenham Hotspur–Gillingham (III.) 5–0
Stoke City–Hull City 1–2

KEDDI EREDMÉNYEK
Nottingham Forest (II.)–Arsenal 0–4
Leeds United (II.)–Blackburn Rovers (II.) 1–0
Everton–Norwich City (II.) 0–2
Derby County (II.)–Liverpool 0–3
Brighton & Hove Albion (II.)–Reading (II.) 1–2
Newcastle United (II.)–Wolverhampton Wanderers (II.) 2–0
Bournemouth–Preston North End (II.) 2–3 – hosszabbítás után
Leicester City–Chelsea 2–4 – hosszabbítás után

A NYOLCADDÖNTŐ SORSOLÁSA
Southampton–Sunderland
Newcastle United (II.)–Preston North End (II.)
Leeds United (II.)–Norwich City (II.)
Bristol City (II.)–Hull City
Liverpool–Tottenham Hotspur
Arsenal–Reading (II.)
Manchester United–Manchester City
West Ham United–Chelsea
A nyolcaddöntő mérkőzéseinek időpontja: október 25–26.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik