Anglia: Wenger most biztosan nem lesz kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 15:49
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere teljesen kizárta a lehetőségét annak, hogy átveszi az angol labdarúgó-válogatott irányítását.

Sam Allardyce menesztését követően Wenger neve az elsők között röppent fel, mint lehetséges kapitány, ám a francia szakember a Basel elleni 2–0-s Bajnokok Ligája-győzelmet követően visszautasította, hogy érdekelné a szövetségi kapitányi poszt.

Az angol válogatott az új kapitány megtalálásáig ideiglenesen az U21-esek szövetségi edzője, Gareth Southgate kezébe adta a karmesteri pálcát.

Wenger korábban már elárulta, hogy utasított vissza az angol kapitányi posztra vonatkozó ajánlatot, és azt most is egyértelművé tette, hogy szezon közben nem veszi át a nemzeti csapatot.

„Ez a klub elsőbbséget élvez, és a szezon végéig biztosan itt maradok. Teljesen a klubcsapatomra fókuszálok, és ezen semmi sem változtat. Allardyce távozása hatalmas meglepetés volt, mert ki jósolta volna meg azt negyvennyolc órával korábban? Senki...” – mondta Wenger.

Allardyce-t azután menesztette az angol Labdarúgó-szövetség (FA), hogy a kapitány a The Daily Telegraph leleplezős riportja nyomán korrupciós ügybe keveredett. A szakember csupán 67 napot töltött a posztján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik