Anglia: Rooney gólpasszal debütált a Derby Countyban – videó

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.02. 22:41
null
Wayne Rooney gólpasszal debütált a Derby Countyban (Fotó: Squawka News/Twitter)
Jól sikerült Wayne Rooney visszatérése Angliába: a 34 éves csatár gólpasszt adott, csapata, a Derby County pedig 2–1-re legyőzte a Barnsleyt a másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 26. fordulójában.

Mint ismert, a Derby County már augusztusban bejelentette, hogy mindenben megegyezett Wayne Rooneyval, aki játékos-edzőként 2020 januárjában csatlakozik majd a csapathoz. Mivel az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő D. C. Unitedtől megérkezett az angol csatár játékengedélye, kezdőként, a csapatkapitányi karszalaggal a kezén játszhatott a Barnsley ellen január 2-án.

Rooney közel két év után lépett ismét pályára Angliában, a debütálása pedig jól sikerült: a 45. percben a 34 éves csatár szabadrúgása után köszönt be Jack Marriott. A Barnsley a második félidőben egyenlített, a Derby azonban így is megszerezte a három pontot.

Az angol sajtó szerint Rooney szerződtetéséhez bizonyos fokú trükközésre is szükség volt, a Derbynek ugyanis meg kell felelnie a pénzügyi fair play szabályainak, ám mivel a csatár heti 80 000 font fizetést kap, ezért fel is kellett szabadítani némi „mozgásteret”. Ennek megoldására – is – találták ki, hogy tagja lesz Phillip Cocu edzői stábjának, így ugyanis csak a fizetése felét kell a pénzügyi fair play szabályainak megfeleltetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik