Anglia: viszlát, másodosztály! A Newcastle feljutott a PL-be!

Vágólapra másolva!
2017.04.24. 22:44
null
A Newcastle United játékosai jövőre már a PL-ben ünnepelhetik a góljaikat (Fotó: Twitter)
A Newcastle United hazai pályán 4–1-re megverte a Preston North End együttesét az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 44. fordulójában, ezzel biztossá tette feljutását a Premier League-be!

 

A Newcastle előtt hétfőn óriási lehetőség nyílt a feljutás kiharcolására, mivel közvetlen vetélytársai közül szombaton a harmadik Reading és az ötödik Huddserfield Town is kikapott. A „szarkáknak" nem kellett mást tenniük, mint a St James’ Parkban legyőzni a középmezőnyhöz tartozó Prestont.

Rafa Benítez csapata nem hibázott, a két gólt szerző Ayoze Pérez vezérletével 4–1-re megverte a 64. perctől emberhátrányban küzdő vendégeket, így behozhatatlan előnyre tett szert üldözői előtt. Sőt, a Newcastle számára még a bajnoki cím sem elérhetetlen, hiszen a hátránya „mindössze” négy pont a Brighton mögött – igaz, már csak két forduló van hátra.


Az NU története során hetedszer jutott fel az angol első osztályba, amelytől az előző szezon végén 18. helyezettként búcsúzott.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
44. FORDULÓ
Newcastle United–Preston North End 4–1
Az élcsoport: 1. Brighton & Hove Albion 92 pont, 2. Newcastle United 88, 3. Reading 79, 4. Sheffield Wednesday 78, 5. Huddersfield Town 78, 6. Fulham 76, 7. Leeds United 73

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik