Anglia: Visszafejlődtünk, már nem a PL a legjobb - Neville

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 14:16
null
Már csak a média tartja fent korábbi szintjén a Premier League-et? Gary Neville szerint az angol futball visszafejlődött
Gary Neville, korábbi angol válogatott labdarúgó szerint már nem a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, mert véleménye szerint a szigetországi csapatok visszafejlődtek.

Az angol csapatok nem szerepelnek túl fényesen az európai kupaporondon a 2014–2015-ös szezonban. A Bajnokok Ligájában három csapat jutott túl a csoportkörön, a nyolcaddöntőben azonban az Arsenal 3–1-re kikapott hazai pályán a Monacótól, a Manchester City otthon szenvedett 2–1-es vereséget a Barcelonától, így egyedül a Chelsea várja megfelelő helyzetből a visszavágót, Mourinho együttese a PSG otthonában 1–1-es döntetlent ért el.

Az Európa-ligából a BL-től a csoportkörben elbúcsúzó Liverpool kiesett a Besiktas elleni párharcban, a Tottenhamet a Fiorentina ütötte ki, egyedül az Everton tudta kiharcolni a továbbjutást. Nem csoda, hogy Gary Neville csalódottan értékelt.

„Teljesen le vagyunk maradva az európai színvonaltól. Azt gondoltam, hogy fejlődésnek indultunk, de sajnos nem. Visszafejlődtünk – írta Neville a Twitter-oldalára, majd szurkolói kérdésre elmondta azt is, véleménye szerint a Premier League maradt-e a világ legjobb bajnoksága. – Ha a minőséget nézzük, nem. Ha a szórakoztatást, akkor talán…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik