Anglia: Vicc, hogy itt nem bírnak egy nap két edzést - Magath

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 13:37
Kiakadt az angol labdarúgókra Felix Magath német edző, aki szeptemberi kirúgásáig a másodosztályú Fulham menedzsereként dolgozott. A szakember szerint vicc, hogy az angol klubok játékosainak nehezükre esik egy nap két edzésen is részt venni.

A tavasszal még élvonalbeli Fulham Premier League-ben tartására szerződtetett, de kudarcot valló Magathot Németországban is a keményebb edzők közé sorolják, mert nagyon meghajtja játékosait kíméletlen edzésein. A Fulhamnél hittek a módszerében, de a másodosztálybeli rossz szezonkezdet után elfogyott a bizalom.

„Az angol játékosoknak nehezükre esik heti egy napon kétszer is edzeni. Számomra a vicc kategóriáját jelenti, hogy egy professzionális sportember ezt képtelen végrehajtani – fakadt ki Magath. – A német labdarúgás az elmúlt ötven évben is sikert sikerre halmoz, az angolok lassan ötven éve semmit sem tudnak felmutatni. Mindez a mentalitással magyarázható, a németek természetükből fakadóan a csapatsportokra termettek.”

Magath újra megerősítette, hogy szívesen dolgozna még Angliában, elsősorban Londonban, ahol pár évet eltöltene, mert szereti a brit fővárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik