Anglia: váratlan arc a FIFA16 borítóján, de volt meglepőbb!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 18:52
Jordan Henderson, a Liverpool labdarúgócsapatának középpályása vélhetően a legboldogabb ember Angliában. A játékost a „vörösök” délelőtt megnevezték a távozó Steven Gerrard utódjának a csapatkapitányi pozícióban, délután pedig az EA Sports bejelentette, Lionel Messi mellett az ő arca lesz látható a FIFA16 borítóján. Persze az angolok öröme nem volt felhőtlen…

Mondanunk sem kell, az EA bejelentése után Twitter-hadjárat indult, a britek ugyanis nehezményezték a döntést, és biztosak voltak benne, Lionel Messi azt sem tudja, ki az a Henderson.



A Mirror ennek kapcsán összeszedte olvasóinak azokat a futballjátékokat, melyeknek a borítói jóval nagyobb meghökkenést generáltak megjelenésük után.

Kezdjük 1995-ben: a borítón Erik Thorstvedt repül. Még szép, hiszen ebben az idényben a hetedik helyen végett a Premier League-ben a Tottenhammel!

 

A Notts County védője, Andy Legg, és a Brescia román támadója, Ioan Sabau került a „címlapra” 1996-ban. Előbbi játékos hatszoros walesi válogatott, pályafutása során pedig összesen 14 csapatban fordult meg, utóbbi pedig 11-ben.


Kétezerben Sol Campbell, a Tottenhamben és az Arsenalban is megforduló kőkemény védő szeme csillant fel a FIFA-felirat felett. Hogy miért? Vélhetően az EA-nél nem mertek nemet mondani az angolnak…

 

Pro Evolution Soccer 3, azaz Winning Eleven 7 és 2003. A licencgondokkal gyakran küzdő japán Konami gyártó megelégelte a futballistákat, és borítójára a játékvezető-legendát, Pierluigi Collinát tette. Erre persze nehéz azt mondani, hogy hiba lenne. De tény, meglepő.



PES 2009, a borítón pedig egy ismerős arc, Lionel Messi. Eddig nincs is gond, ám a Wii kedvéért az argentin klasszis a létező legfurább pozícióban ragadta magához a kontrollert.


Zavar még valakit Henderson?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik