Anglia: újabb brightoni futballista fertőződött meg

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 13:34
null
A Premier League-ben szereplő Brighton harmadik játékosa is elkapta a koronavírust (Fotó: AFP)
A félbeszakított Premier League tabellájának 15. helyén tanyázó Brighton & Hove Albion újabb, meg nem nevezett futballistája kapta el a koronavírust. 

 

A Sky Sports közölte vasárnap, hogy a Premier League 15. helyén álló Brighton & Hove Albion újabb, immáron harmadik játékosáról derült ki szombati tesztje után, hogy megfertőződött a koronavírussal. Hogy kiről van szó, nem nevezték meg, mindenesetre 14 napos karantén vár rá. A futballisták egyénileg tréningeznek a klub edzőközpontjában, és ez a Brighton tájékoztatása szerint így is folytatódik.

A Premier League klubjai hétfőn találkoznak, hogy egyeztessék az újraindulást illető terveket. A Brighton vezérigazgatója, Paul Barber aggodalmát fejezte ki, hogy noha minden szükséges intézkedést megtettek az elmúlt hetekben (az első fertőzött játékosról szóló hír március végén látott napvilágot), a futballisták nem vesznek részt jelentősebb edzéseken, mégis találtak egy víruspozitív kerettagot.

A topliga az előzetes elképzelések szerint júniusban zárt kapuk mögött folytatódna, a csapatokra kilenc-tíz forduló várna még. Hogy a találkozókat semleges helyszíneken rendezzék, azt a Brighton mellett az Aston Villa és a Watford is ellenzi, mind a három klub a kiesés elkerüléséért harcol, de erről a kérdésről csak később határoznak. Hétfőn várhatóan arról szavaznak majd, hogy a játékosok szerződését meg kell-e hosszabbítani az elcsúsztatott idény végéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik