Anglia: új név a kalapban – holland lehet az új kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.04. 09:34
null
Guus Hiddink szívesen lenne angol kapitány – kérdés, kérnek-e egy 69 éves hollandból? (Fotó: Action Images)
Új név került a kalapba, mint lehetséges angol szövetségi kapitány: a holland Guus Hiddink szívesen elvállalná az angol válogatott irányítását, és a szövetség is hajlik az egyeztetésekre – írja a The Times.

Az angolok az Izland elleni Eb-búcsú után távozó Roy Hodgson utódját keresik.

A lap szerint az előző idényben a Chelsea-nél José Mourinho helyére beugró „Hiddink szeretné, ha az új angol szövetségi kapitány keresésekor ő is szóba kerülne, és erről tárgyalna is a szövetséggel. A 69 éves holland azt mondta, a Chelsea-nél elvállalt munkája után visszavonul, de megfelelő ajánlat esetén meggondolhatja magát. Az FA képviselői jelezték, szívesen leülnének vele.”

A korábban a holland, a dél-koreai, az ausztrál, az orosz és a török válogatottat is irányító Hiddink mellett szól a hatalmas rutinja és az, hogy ismeri az angol, valamint a nemzetközi labdarúgást.

Ellene szól a kora és az, hogy nem angol – bár amíg sokan fiatal, lelkes szakembert látnának a válogatott kispadján, egyre többen törődnek bele a szigetországban, hogy nem angol lesz a megfelelő ember.

Az angol válogatottat eddig két külföldi szakember irányította, a svéd Sven-Göran Eriksson 2001-től 2006-ig, az olasz Fabio Capello 2008-tól 2012-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik