Anglia: Szalah lett az idény játékosa a szakíróknál is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.01. 11:46
null
Szalah újabb elismerést kapott (Fotó: AFP)
Bő egy héttel azt követően, hogy Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója begyűjtötte az év játékosa díjat az angol profi labdarúgók szervezeténél (PFA), most újabb rangos egyéni elismerést gyűjtött be: az angliai Futballszakírók Szövetsége (FWA) is őt választotta a szezon legjobbjának.

Ezzel Szalah lett az első afrikai játékos, aki ezt a díjat elnyerte, egyben az elmúlt hét szezonban ő a hatodik, aki a profi labdarúgóktól is megkapja az elismerést ugyanabban az évben. Az egyiptomi alig 20 szavazatnyi különbséggel előzte meg a második helyen végző Kevin De Bruyne-t, a szavazáson harmadik helyen Harry Kane zárt.

A kivételt a 2015–2016-os idény jelentette, amikor a játékosok szervezeténél Rijad Mahrez, a szakíróknál Jamie Vardy diadalmaskodott az az évi bajnok, Leicester City csapatából – összességében 15 alkalommal fordult már elő ilyen korábban.

Szalah minden bizonnyal nem az utolsó egyéni elismerést gyűjtötte be ebben az idényben, miután vezeti az angol élvonal góllövőlistáját Harry Kane előtt, és Lionel Messivel nagy harcban van az európai Aranycipő-versenyben.

Az egyiptomi csatár Steven Gerrard és Luis Suárez után a harmadik játékosa a Liverpoolnak az elmúlt tíz évben, aki megkapta az angliai Futballszakírók Szövetségének díját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik