Anglia: sürgetik a kormányt, engedje vissza a drukkereket a stadionokba

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 23:35
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a ligák vezetősége sürgetik a szigetország kormányát, hogy engedje vissza a stadionokba a szurkolókat, akiket nyílt levelükben arról biztosítottak, hogy biztonságos körülmények között tudják megrendezni a mérkőzéseket.

A brit kormány eredetileg október 1-től azt tervezte, hogy az arénák teljes befogadóképességének 25-33 százalékáig visszaengedi a drukkereket, de szeptemberben Boris Johnson miniszterelnök közölte, egyelőre halasztják az intézkedést, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés további terjedését.

A nyílt levelet Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója, Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója, illetve Kelly Simmons, az FA női labdarúgásért felelős vezetője és David Baldwin, az angol liga (EFL) vezérigazgatója írta alá. Kijelentették, közösen dolgoztak az elmúlt időszakban azon, hogy a szurkolók szempontjából biztonságossá tegyék a meccsek helyszíneit.

„Tizenegy próbaeseményt rendeztünk már meg, ezeken sikeresen bemutattuk, hogy megfelelő módon le tudjuk bonyolítani a mérkőzéseket” – írták. Hozzátették, minél hamarabb térhetnek vissza a drukkerek, annál hamarabb egyesülhetnek újra a közösségek, és támogathatják a helyi munkaerőt, az emberek megélhetését, a helyi vállalkozásokat, így az ország gazdaságát is.

„Tovább sürgetjük a kormányt, hogy engedélyezze a szurkolók biztonságos körülmények közötti visszatérését a létesítményekbe, tekintettel arra, hogy a nagyobb művészeti ágak, valamint a koncerthelyszínek már rendezhetnek zárt térben olyan eseményeket, melyeknél betartják a kötelező távolságtartási szabályokat” – áll a levélben, melyben hangsúlyozzák, a stadionok szabadtéri létesítmények, amelyekben szigorú előírásokat tartatnak be a nézőkkel.

Az Egyesült Királyságban a kedd reggeli adatok szerint a koronavírusos fertőzöttek száma 518 222, és eddig 42 459-en haltak meg a betegségben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik