Anglia: Solskjaer Cardiffba vitte utódját az MU-ból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 09:30
Az angol Premier League-ből kieső, a következő szezont a másodosztályban kezdő Cardiff City labdarúgócsapata szerződtette a Manchester United csatárát, Federico Machedát.

Federico Macheda 17 évesen vált ismert futballistává, amikor két mérkőzésen is csereként beállva döntötte el a Manchester United javára a találkozót egy-egy góljával, s ezzel hozzásegítette csapatát a bajnoki címhez. Az olasz támadó „csodacsere” volt abban a szezonban, de aztán egy sérülés miatt kényszerpihenő várt rá (angol források szerint a csatár egy kicsit el is szállt magától), így nem tudott karriert befutni a „vörös ördögöknél”, többnyire kölcsönadták őt.

Macheda így nem lett az MU-nál Ole Gunnar Solskjaer örököse, aki szintén arról volt híres, hogy a kispadról beszállva a meccsekbe gólokkal segítette csapatát. A norvég támadó most edzőként veheti kezelésbe utódját, mivel a Cardiff szerződése lejártával ingyen átigazolja Machedát.

„Nagyszerű lehetőség ez számomra, köszönettel tartozom Ole Gunnar Solskjaernak, hogy itt lehetek – mondta Macheda. – Az előző szezonban jól ment a játék a Birmingham Citynél, de ez most új fejezet a karrieremben. Alig várom, hogy elkezdődjön, és megmutathassam, mit tudok. Ismerve Olét tudom, hogy minél előbb vissza akar kerülni a Premier League-be, és én is ezért vagyok itt.”

Az olasz csatár 2011 óta a Sampdoriánál, a QPR-nál, a VfB Stuttgartnál, a Doncasternél és a Birmingham Citynél is kölcsönben szerepelt, most pedig végleg távozik az Old Traffordról, a Cardiff Cityhez. A Manchester United szerda reggel a hivatalos Twitter-oldalán elköszönt játékosától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik