Anglia: Sokan vágynak arra, hogy megrúgjanak egy huligánt - Cantona

Vágólapra másolva!
2011.03.04. 13:56
Eric Cantona, a Manchester United történetének egyik legnagyobb hatású labdarúgója a BBC-nek adott interjújában pályafutása csúcspontjának nevezte azt a pillanatot, amelyikben emlékezetes kung fu-rúgással leterített egy Crystal Palace-szurkolót egy 1995-ös mérkőzés közben.

„A huligán megrúgása volt az (mármint a csúcspont), mert az ilyen embereknek semmi keresnivalójuk sem lenne a mérkőzéseken" – mondja Cantona kérdésre válaszolva a BBC One csatornán szombaton adásba kerülő Football Focus című műsorban.

A közelmúltban a New York Cosmos futballigazgatójává kinevezett Cantona elismeri, hogy hibát követett el a nézőtér első sorában helyet foglaló, őt szidalmazó Matthew Simmons leterítésével, de azért tette, hogy boldoggá tegye az embereket.

„Azt gondolom, sokan álmodnak olyasmiről, hogy egy efféle emberbe belerúgjanak. Én értük tettem. Hogy boldogok legyenek. Ez egyfajta lázadás volt. Szerintem sokan érezték az eset különlegességét, és sokan értékelték is, amit tettem" – folytatja a szókimondásáról, egyedi nyilatkozatairól is híres Cantona.

Az 1997-ben visszavonult francia labdarúgó húszezer fontos büntetést és hosszú eltiltást kapott a nagy port felvert rúgásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik