Anglia: Senki se írja le Bendtnert! – Wenger

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 10:38
null
Bendtner és Wenger (Fotó: Action Images)
Kedd este az angol labdarúgó Ligakupában a Nottingham hazai pályán fogadja az Arsenalt. A találkozó különös pikantériája, hogy a korábban az „ágyúsoknál” is megfordult Nicklas Bendtner nyáron a Nottingham labdarúgója lett.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, reméli, hogy a dán támadó élni fog a lehetőségeivel, és tiszta lappal kezdheti újra a karrierjét.

Nicklas Bendtner korábban kilenc évig (eközben a Birminghamben, a Sunderlandben és a Juventusban is szerepelt kölcsönben) volt az Arsenal labdarúgója, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sokan hatalmas potenciált láttak benne, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a londoni csapatban már 17 évesen bemutatkozhatott.

Bendtner igazi fenegyerekké vált az évek során, nyilatkozataival, tetteivel sok port kavart. 2014-ben Németországba igazolt, a VfL Wolfsburg játékosa lett – ott sem ment neki igazán. Egyesek végleg leírták őt, viszont Wenger úgy gondolja, még ívelhet felfelé a csatár pályafutása.

„Meglepő volt számomra, hogy Nicklas a Nottinghamet választotta. Most újra kell építenie a karrierjét, erre kell koncentrálnia. Mindannyian tisztában vagyunk a képességeivel, de játszania, bizonyítania kell. Ő egy olyan játékos, akiben elég alázat és kitartás van ahhoz, hogy megmutassa, mennyire tud küzdeni. A közvélemény szerint nagyképű, de én nem így gondolom. Senki se írja le őt!

Néha türelmetlen volt, ez tény. Néha csalódott volt, hogy nem kap elég játéklehetőséget, és ezt meg is tudom érteni. Úgy éreztem, jó irányba halad a pályafutása, aztán egyszer csak már nem ment neki annyira jól. Ezt bizonyára ő is alátámasztja, mert egy őszinte embert ismertem meg benne” – mondta Wenger a Sky Sportnak.

Nicklas Bendtnernek 2018-ig van szerződése az angol másodosztályú klubbal.

A Nottingham–Arsenal találkozó 20.45-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik