Anglia: Roy Keane besokallt, megszabadult az Aston Villától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 11:47
null
Júliusban így kezdődött (Fotó: Reuters)
Az angol bajnokság (Premier League) 16. helyén veszteglő Aston Villa péntek délelőtt bejelentette, hogy a Paul Lambert menedzser segítőjeként dolgozó Roy Keane azonnali hatállyal távozott a klubtól. A 43 éves korábbi MU-klasszis a továbbiakban csak az ír labdarúgó-válogatott mellett dolgozik.

 

Paul Lambert elmondta: Roy Keane péntek reggel kereste fel azzal, hogy a továbbiakban képtelen a két feladatot párhuzamosan ellátni, és az ír válogatottat, a Martin O'Neill szövetségi kapitány melletti munkáját választja.

„A Villánál és az ír válogatottnál végzett munkám, illetve az, hogy mindkettőt teljes odaadással csináltam, kezdett egy kicsit sok lenni – indokolt a nyilvánosságnak Roy Keane. – Sem a Villával, sem az ír válogatottal nem lennék fair, ha folytatnám a párhuzamos munkavégzést, meg kellett hoznom ezt a döntést. Paulnak köszönettel tartozom a nagyszerű lehetőségért, hiszen kiváló klubnál dolgozhattam."

Keane júliusban, Lambert előző stábja szélnek eresztésekor került a Villához, és meglehetősen kényes pillanatban „szabadult meg" tőle: a kiesőzónától mindössze kétpontnyira lévő birminghami csapat szombaton amolyan „hatpontos" mérkőzést játszik a Burnley otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik