Anglia: „Olyan nincs, hogy valaki túl jó az Arsenalhoz"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 18:31
null
Arsene Wenger (jobbra) elégedett a nyári játékospiac eddigi eseményeivel (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a szombat-vasárnapi felkészülési labdarúgótorna, az Emirates-kupa alkalmából sajtótájékoztatót tartott pénteken, és egyebek mellett válaszolt Steven Gerrardnak, a Liverpool csapatkapitányának minapi nyilatkozatára.

 

Steven Gerrard a napokban arról beszélt, hogy azt tanácsolta korábbi klubtársának, Luis Suáreznek: ne igazoljon a londoniakhoz, mert „túl jó lenne az Arsenal számára”. (Az uruguayi támadó végül a Barcelonában kötött ki.)

„Olyan nincs, hogy valaki túl jó legyen ahhoz, hogy az Arsenalban futballozzon, és ezt Steven Gerrard is tudja – fogalmazott Arsene Wenger. – De tökéletesen megértem, hogy maradásra akarta bírni Suárezt, hogy legyen esélyük megnyerni a Premier League-et. Másképp történt, Suárez végül is eligazolt."

Az Arsenal menedzsere nem titkolta, felkészült arra a lehetőségre, hogy a Manchester Uniteddel hírbe hozott Thomas Vermaelen távozik a csapattól.

„Pillanatnyilag Thomas Vermaelen a mi játékosunk, bár most éppen kisebb sérülés hátráltatja. És igen, előfordulhat, hogy távozik, és akkor gondoskodnunk kell a helyettesítéséről. Én arra számítok, hogy marad, de tény, hogy a legutóbbi szezonban nem játszott elegendő meccset, és bármilyen fontos játékosunk is, továbbra sem tudok annyi játékidőt garantálni neki, amennyit szeretne."

Ami az erősítéseket illeti, Wenger cáfolta a Porto kolumbiai középpályása, Juan Quintero iránti érdeklődésüket, ugyanakkor elégedetten szólt az eddigi piaci akciókról, Calum Chambers (Southampton), Alexis Sánchez (Barcelona), Mathieu Debuchy (Newcastle) és David Ospina (Nice) szerződtetéséről.

„Nagyon elégedett vagyok, hiszen amit akartam, azt eddig elvégeztem, és készen állok további cselekvésre is. Még van egy hónap az átigazolási időszakból. Hála a piac korábbi beindulásának és a bőségesebb kínálatnak, egy kicsit előrébb tartunk, mint ilyentájt szoktunk. Sok nagy klub már a világbajnokság előtt lépett, és bár azóta viszonylagos csend van, úgy vélem, augusztus második felében újra felpörögnek az események."

Az Arsenal a Benficával és a Monacóval mérkőzik meg a hétvégi tornán.

7. EMIRATES-KUPA, LONDON
1. JÁTÉKNAP, AUGUSZTUS 2., SZOMBAT

15.00: Valencia–Monaco
17.20: Arsenal–Benfica
2. JÁTÉKNAP, AUGUSZTUS 3., VASÁRNAP
15.00: Benfica–Valencia
17.20: Arsenal–Monaco
A mérkőzéseket a Sport Klub élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik