Anglia: nyélbe ütötték a történelmi mezszerződést

Vágólapra másolva!
2016.12.15. 10:52
Mint megírtuk, a Nike sportszergyártó cég történelmi mezszerződés megkötésére készült az angol labdarúgó-válogatottal. A két félnek sikerült is megállapodnia, így 2030-ig biztosan a Nike logóját láthatjuk az angol címeres mezen.

Egy korábbi megegyezés szerint az amerikai nagyvállalat a 2018-as oroszországi világbajnokságig szállította volna a „háromoroszlánosok” mezét. A legújabb megállapodás értelmében a Nike 400 millió fontot fizet, hogy 2030-ig mind a 24 nemzeti csapat ruháztatásáért feleljen.

A szerződésbe szankciókat fogalmaztak bele, miszerint a válogatott eredményes szereplésekor a cég grátiszt fizet, de egy korai búcsú egy rangosabb nemzeti tornáról anyagi veszteséget jelentene az angoloknak. Ilyen kikötések még sohasem szerepeltek mezszerződésben.

„Örülünk, hogy 2030-ig folytatódik az együttműködésünk a céggel. Egy ilyen hosszú távú kapcsolatot érdemes bebiztosítani mindkét fél részéről, hogy nyugodtan építhessük a közös jövőt” – árulta el gondolatait Mark Bullingham, az angol Labdarúgó-szövetség reklám- és marketingigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik