Anglia: Nincs kétségem, Rooney nem sérült - Hodgson

Vágólapra másolva!
2013.08.12. 16:00
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Sky Sports Newsnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Wayne Rooney, a Manchester United elvágyódó csatára még nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni a nemzeti csapat hétfői edzésén, ám meg van róla győződve, hogy a támadó nem sérült.

A 27 esztendős támadó vállsérülésre hivatkozva kihagyta az MU győzelmével végződő vasárnapi Community Shield-mérkőzést, míg a múlt héten saját kérésére a tartalékokkal edzett. Ezzel egybecseng David Moyes-nak, a „vörös ördögök” menedzserének vasárnapi nyilatkozata, ellentmond neki ugyanakkor Roy Hodgson véleménye.

„Olyan az állapota, amilyenre számítottam. Szabad szemmel nehéz felmérni, hogy a meccsben lévő játékosok hogy érzik magukat, de afelől nincs kétségem, hogy Rooney fizikailag nem sérült. Érdekes visszajelzéseket kaptunk a mai edzésről, meglátjuk, hogyan tovább. Holnap reggel beszélni fogunk a játékossal” – szögezte le az angolok szövetségi kapitánya.

„A sérülése után még nem volt képes olyan intenzíven edzeni, mint a válogatott többi tagja. Azt mondta nekem, hogy egyénileg edzett, állóképességi gyakorlatokat végzett amíg a Manchester United meccseket játszott, de a teljes értékű edzésmunkára ma még nem volt esélye. Arra számítok, hogy holnap reggel azt mondja, jól érzi magát, egészséges, és kész a csapattal edzeni” – tette hozzá Hodgson, akinek a szavaiból arra lehet következtetni, hogy Rooneynak korábban valóban volt egy kisebb sérülése, de ezt már maga mögött hagyta, így papíron nem lenne akadálya, hogy pályára lépjen az MU színeiben meccseken is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik