Anglia: nem az erőszaktevő külföldre igazolására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.03. 22:01
Az Egyesült Királyság igazságügyi minisztériumának szóvivője bejelentette: a nemi erőszakért elítélt egykori Manchester City-futballista, Ched Evans nem folytathatja pályafutását külföldön. A tizenháromszoros walesi válogatott csatárt börtönbüntetése letöltését követően a máltai listavezető Hibernians kívánta szerződtetni.

A profi pályafutása során a Manchester Cityben, a Norwichban és a Sheffield Unitedben játszó Evans egy 19 éves, ittas nőt erőszakolt meg Rhylben. 2012 áprilisában öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a büntetés felének letöltése után, 2014 októberében szabadult.

Ezt követően a Sheffield United edzéslehetőséget biztosított volna neki, ám ez akkora felháborodást keltett – százhatvanezren írták alá az Evans visszavételének megakadályozásáért indított petíciót, a csapatot szponzorai is „megfenyítették” –, hogy a klub elállt szerződtetésének gondolatától. A Hartlepool, a Tranmere és az Oldham sem vállalta szerződtetését, így került szóba a Hibernians, ám az igazságügyi minisztérium tudatta: nem igazolhat külföldre.

„A szabadlábra bocsátásának feltételei tulajdonképpen kizárják, hogy külföldön vállaljon munkát. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a szexuális bűnözőkkel szemben a legszigorúbb korlátozásokat tartsuk fenn, megakadályozva ezzel az újbóli bűnelkövetést. A szexuális bűncselekményt elkövetőknek az újbóli munkavállaláshoz engedélyt kell kérniük, ráadásul kötelező, rendszeres személyes találkozókat kell lebonyolítaniuk a pártfogó tisztjükkel. Ez gyakorlatilag megakadályozza a külföldi munkavállalást” – mondta a minisztériumi szóvivő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik